7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan kuhamo brza, a slasna jela! Na meniju su najjednostavnija tjestenina, gusto varivo i zapečeni grah

Osim toga, tu je i hrskava pečena feta, tortilje s tunom, polpete od mljevene janjetine i piletina s krumpirom iz tave

Vrući tjedan pred nama započinjemo najjednostavnijim jelom koje možete zamisliti, ali i jednim od onih koje se ne može prestati jesti sve dok se ne isprazni lonac. Riječ je o tjestenini s maslacem za koju će vam trebati tek tri do četiri sastojka, a koju uvijek možete nadograditi po svom ukusu. Tjedan nastavljamo u istom tonu i radimo brzinsku pečenu fetu, a zatim i gusto varivo od leće koje će biti gotovo brže ako leću prethodno namočite. Zapečeni grah s rajčicom i tortilje s tunom također su dio ovotjednog menija, a posebno se veselimo i vikendu i polpetama od mljevene janjetine te slasnoj piletini s krumpirom iz tave. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tjestenina s maslacem odlična je opcija ako u hladnjaku imate svježu tjesteninu, ali jelo prilično dobro funkcionira i sa suhom, skuhanom tjesteninom. Osim maslaca, za pripremu možete koristiti i začine po želji, začinsko bilje i ribani sir, a u kombinaciju možete ubaciti i povrće po želji, primjerice špinat, blitvu i drugo.

TJESTENINA S MASLACEM

image
Lauripatterson/Getty Images

UTORAK

Umjesto viralnog feta sira zapečenog s rajčicom, ovog puta sir uvaljajte u krušne mrvice, ispecite ga pa režite na komadiće i poslužite uz prilog ili salatu po želji. Jednostavno, a hrskavo izvana i kremasto iznutra jelo bit će pravo iznenađenje, kako teksturom, tako i okusom.

PEČENA FETA

image
Lauripatterson/Getty Images

SRIJEDA

Dobro varivo nikada ne odbijamo, a ovog tjedna radimo ga s lećom i kobasicama. Kako biste ubrzali proces, leću svakako potopite u vodi na nekoliko sati, a zatim je kombinirajte s ostalim sastojcima, koje također i u ovom slučaju možete dodatno prilagoditi vlastitom ukusu i onome što imate u hladnjaku.

VARIVO OD LEĆE

image
Lauripatterson/Getty Images

ČETVRTAK

Zapečeni grah naš je omiljeni comfort food. Danas ga radimo na malo drugačiji način od uobičajenog, s rajčicom i slaninom, a poslužujemo ga uz tostirani kruh i zdjelu sezonske lisnate salate. Ovo je jedno od onih jela kojeg se uvijek traži porcija više.

ZAPEČENI GRAH S RAJČICOM

image
Gmvozd/Getty Images

PETAK

Zašto za ovaj riblji petak ne biste napravili nešto malo drugačije? Ispecite odreske tune, ubacite ih u tortilje, dodajte povrće po želji pa sve zajedno poslužite još toplo. Ovo jelo odlična je ideja za ručak, ali i za opuštena druženja s ekipom na terasi.

TORTILJE S TUNOM

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Janjetina se odlično slaže s mentom i kuminom pa svakako razmislite o ovoj kombinaciji namirnica u slasnim polpetama. Ako pri ruci nemate janjetinu, iskoristiti možete i junetinu, ali uz nju kombinirajte peršin i timijan.

POLPETE OD MLJEVENE JANJETINE

image
Esin Deniz/Getty Images

NEDJELJA

Za brz, a još uvijek jako slastan ručak razmislite o pripremi piletine s krumpirom iz tave. Dodajte i svježi špinat za malo boje, sve zajedno poslužite uz sezonsku salatu i nadajte se da će barem dio ovog predobrog ručka ostati za sutrašnji gablec, kako bi ponedjeljak bio još malo bolji.

PILETINA S KRUMPIROM IZ TAVE

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 11:11