ŠTO KUHATI?

Ovaj tjedan kuhamo ljetno varivo i teletinu s pršutom, a radimo i zasitne tortilje i slane muffine

Osim toga, na meniju je i sendvič s grill sirom i povrćem, pržena riža s kozicama te salata sa skušom

Još jedan pravi ljetni tjedan započinjemo gustim varivom od kukuruza i slanine, a zatim nastavljamo malo drugačijim, ali jednako ukusnim ručkom - zapečenim tortiljama s rižom, grahom i kobasicom. Na ovotjednom meniju nalazi se još i sendvič s grill sirom i povrćem, tu su i muffini od jaja i brokule i pržena riža s kozicama, dok za vikend najprije pripremamo jednostavnu salatu, a potom i talijanski klasik koji obožavamo - Saltimboccu alla Romana. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kukuruz ne mora biti samo s grilla ili kuhani, od njega možete napraviti i predobro varivo. Koristite klipove ili, u nedostatku, smrznuti ili kukuruz iz konzerve, slaninu, krumpir, još poneki dodatak i gusto, kremasto, aromatično varivo moglo bi biti vaš novi ljetni favorit.

VARIVO OD KUKURUZA SA SLANINOM

image
Bhofack2/Getty Images

UTORAK

Tortilje su uvijek dobra, brza i jednostavna ideja za ljetni ručak, a ove zapečene s dodatkom riže i kobasice bit će odlične i za ponijeti na plažu ili na posao.

ZAPEČENE TORTILJE S RIŽOM, GRAHOM I KOBASICOM

image
Lauripatterson/Getty Images

SRIJEDA

Kada temperature porastu, ponekad je jedino za što imamo volje napraviti sendvič. Ovaj sa sirom s grilla i slaninom jednostavan je, a osim na grillu kompletnu pripremu možete odraditi i na tavi.

SENDVIČ S GRILL SIROM I POVRĆEM

image
Anastasianurullina/Getty Images

ČETVRTAK

Ovi muffini s brokulom odlična su ideja za brzi ručak, ali i za doručak, gablec na poslu, snack na plaži ili večeru uz čašu jogurta. Umjesto brokule u smjesu od jaja možete ubaciti usitnjene paprike, kukuruz iz konzerve, naribane tikvice i drugo povrće.

MUFFINI S BROKULOM

image
Rudisill/Getty Images

PETAK

Pržena riža s kozicama odlična je ideja petkom, kada vam se ne jedu rižoto ili tjestenina, a želite ukusan i ne previše kompliciran ručak. Kozice možete nabaviti na tržnici ili u supermarketu, a mogu biti svježe ili smrznute.

PRŽENA RIŽA S KOZICAMA I POVRĆEM

image
Derkien/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Jedan od omiljenih ljetnih ručkova nam je i ova salata s ribom iz konzerve. Prvo, zato što je ukusna, a drugo, zato što sve što trebamo napraviti je otvoriti konzervu, skuhati jaja pa sve sastojke pomiješati u zdjeli i začiniti po ukusu.

SALATA SA SKUŠOM, JAJIMA I RIKULOM

image
Freeskyline/Getty Images

NEDJELJA

Nedjeljni ručak uopće ne mora biti prviše kompliciran, a dokaz je i ovo talijansko jelo. Za dobru Saltimboccu alla Romana trebat će vam teletina, pršut, kadulja i još koji sastojak, a priprema ovog jela neće vam oduzeti više od 30-ak minuta. Uz to, dok se meso krčka, napravite prilog po želji. To može biti tjestenina, palenta ili kuhani ili pečeni krumpir.

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

image
Olga Mazyarkina/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 14:57