Novi tjedan započinjemo ručkom koji će se svidjeti baš svima za stolom, a to je pečena piletina sa sirom, gljivama i slaninom. Zatim su na redu superbrzi njoki s pestom, a sredinom radnog tjedna radimo čušpajz od batata. Nakon toga pripremamo lungić na kineski, a kao riblje jelo petkom ovog tjedna biramo pečeni odrezak tune. Za vikend radimo pizzu carbonaru i patku s crvenim kupusom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Piletina sa sirom, gljivama i slaninom jedno je od onih jela koja se uvijek svima svide, a najbolje od svega, uopće nije komplicirano za pripremu. Uz ovo jelo trebat će vam još samo zdjela salate, ali uvijek možete dodati i kakav dobar prilog po želji.
PEČENA PILEĆA PRSA SA SIROM, GLJIVAMA I SLANINOM
UTORAK
Kada vam se jede nešto brzo, a fino i aromatično, njoki s pestom mogu biti više nego dobra opcija. Za pripremu će vam trebati 30-ak minuta, a želite li da jelo bude potpunije, na tanjur uvijek možete dodati i pečeni komad ribe ili mesa.
SRIJEDA
Jelo na žlicu ovog je tjedna varivo s batatom. Iako mu u ovom slučaju ne dodajemo mesne dodatke, želite li ga ‘pojačati‘, prije nego krenete kuhati, na ulju možete zapeći komadiće piletine, izvaditi ih pa ih vratiti kada već dodate sve sastojke i tekućine.
ČETVRTAK
Zašto ovaj tjedan svinjski lungić ne biste pripremili na malo drugačiji način? Pokušajte s opcijom na kineski, super će se složiti s rižom.
SVINJSKI LUNGIĆ NA KINESKI NAČIN
PETAK
Jednostavniji riblji ručak od finog, svježeg odreska tune ne možemo zamisliti. Pripazite na vrijeme pečenja kako ga ne biste presušili, a zatim jelo poslužite uz, primjerice, povrće na pari ili klasičan krumpir i blitvu.
SUBOTA
Kada ne znate biste li prije pizzu ili tjesteninu, napravite ovu pizzu inspiriranu omiljenom talijanskom pastom. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a bit će slasna i svi će htjeti probati komad.
NEDJELJA
A u nedjelju nešto potpuno drugačije. Pripremite patku s crvenim kupusom pa iznenadite ekipu za stolom. Osim patke, na ovaj način pripremiti možete i piletinu ili puretinu, pripazite samo na vrijeme pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....