Novi radni tjedan je nova prilika za isprobavanje recepata, bilo da je riječ o brzopoteznim jelima ili pak specijalitetima u koje vrijedi uložiti malo više truda. Ovaj tjedan započnite s brzom pitom koju možete puniti sirom, šunkom i drugim omiljenim sastojcima, a zatim se počastite tanjurom guste i raskošne juhe od leće i slanutka. Neka vam sredina tjedna bude prilika da isprobate pečeni batat u kombinaciji s brokulom, a četvrtak za ručak spremite jelo od kvinoje, paprike i jaja koje će biti brzo gotovo. Petak je odličan dan za ribu, dok je subotu bolje iskoristiti za jelo koje je zasitno i ukusno, a brzo gotovo. Nedjelja neka bude dan za opuštanje pa složite mesnu štrucu koju zatim pustite da se peče dok vi odmarate uz šalicu kave i omiljenu knjigu.
PONEDJELJAK
Idući put kada odete u nabavku, neka se u vašoj košarici nađe i jedan paket zamotanog lisnatog tijesta! Osim što ga možete jednostavno razviti na ravni pleh kao podlogu za pizzu, možete ga ubaciti i u dublju posudu za pečenje kako biste dobili kalup za odličnu pitu od omiljenih sastojaka.
BRZA PITA SA SIROM, ŠUNKOM I BROKULOM
UTORAK
Tanjur vruće juhe, osobito kada je gusta i zasitna, najbolje je što možete za sebe učiniti kada krenu prve jesenske kiše. Pritom su grahorice jako dobar izbor, osobito ako je sama juha dobro začinjena pa se poigrajte s kurkumom, kuminom, harissom i sličnim dodacima.
SRIJEDA
Batat je jedna od onih namirnica koje možete s lakoćom pripremiti unaprijed i onda kombinirati s raznim sastojcima u salatama na bazi lisnatog povrća, riže ili pak tjestenine. Dodajte mu kokosovo vrhnje i curry pastu za malo egzotike i imate
ČETVRTAK
Ako su vam već dosadile riža i tjestenina, zašto ne biste skuhali kvinoju, još jednu od odličnih namirnica koja može stajati, tako da je jako dobar izbor za pripremu unaprijed. Ubacite li u to različito sezonsko povrće i dodate li jaja, imate ukusan i zasitan obrok za manje od pola sata kuhanja!
PEČENA JAJA S KVINOJOM, GLJIVAMA I PAPRIKOM
PETAK
Kada birate koju rižu kupiti u dućanu, zašto se ne biste poigrali s drugim sortama i ubacili u svoju prehranu nešto malo drugačije? Upravo će riža biti dobra podloga za razna jela, uključujući i pečenog lososa.
SALATA OD RIŽE S PEČENIM LOSOSOM
SUBOTA
Kada smo u žurbi te odrađujemo jednu obavezu za drugom, najbolje je za ručak spremiti nešto jednostavno i brzo gotovo, a što je bolje od kombinacije tjestenine, sira i slanine. Još ako je sve to zapečeno, užitak je još veći!
ZAPEČENA TJESTENINA SA SLANINOM
NEDJELJA
Drugi dan vikenda idealan je za isprobavanje raznih recepata za koje možda treba malo više vremena, ako ne za spremanje, onda za pečenje odnosno kuhanje. Jedan takav je i sočna mesna štruca omotana slaninom! Isprobajte je već ove nedjelje, a ostacima možete puniti sendviče za večeru ili čak brzi ručak u ponedjeljak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....