Krenule su niske temperature pa ovaj tjedan traži da si ugodite - neka se na vašem stolu nađu jela poput tjestenine u kremastom umaku s votkom, pilećih prsa u maslacu sa začinima ili pak tanjur kiselog zelja s omiljenim kobasicama. Poigrajte se s talijanskim klasicima i isprobajte ih u drugom obliku pa tako neka lazanje postanu juha, a pečeni oslić neka zapliva u umaku od rajčice. Obavezno pripremite i kruh kako biste taj umak mogli pojesti do zadnje kapi! Za vikend spremite zapečene krumpire s gljivama i sirom, a u nedjelju se pozabavite pečenjem cijelog pileta koje aromatizirajte maslacem, ružmarinom i narančama. Pred vama je jedan jako dobar tjedan!
PONEDJELJAK
Nekada su najjednostavnije stvari najbolje, a kada je usto ručak gotov za svega pola sata, imate razloga biti zadovoljni. Sve što vam treba jest komad odličnog sira, tjestenina omiljenog oblika, malo koncentrata rajčice i vrhnje te vino i votka, uz obavezni luk i češnjak. Rezultat je neočekivano raskošan umak koji ćete poželjeti polizati s tanjura.
UTORAK
Ako se u vašem zamrzivaču nalazi paket pilećih prsa bez kostiju i kože, odlično, imate bazu za cijeli niz ukusnih jela, ovisno o tome koje začine posebno volite kombinirati. Idući put kada budete kupovali začine, odvažite se i nabavite garam masalu ili neki drugi curry kako bi idući put "obična" piletina postala prava aromatična poslastica.
PILETINA U ZAČINJENOM UMAKU OD MASLACA
SRIJEDA
Kasna jesen i prvi doista hladni dani jednostavno traže da vam se na stolu nađe tanjur mirisnog kiselog zelja, bilo da ga jedete s nekim konkretnim komadom mesa, samog ili uz sočne kobasice kao u primjeru u nastavku. Vrijedi isprobati više proizvođača dok ne nađete okus i intenzitet koji vam odgovara, s pritom ćete konzumacijom kiselog zelja učiniti dobru stvar za svoju probavu.
ČETVRTAK
Mnogima omiljeno zapečeno jelo od tjestenine i mljevenog mesa možete dekonstruirati i pretvoriti u zasitnu i okrepljujuću juhu koja će oduševiti sve obožavatelje lazanja. Svaki zalogaj bit će vrijedan truda!
PETAK
Riblje jelo ovog tjedna neka budu nježni fileti oslića spremljeni u bogatom umaku s rajčicama i maslinama. Ako ste ovog ljeta radili domaću šalšu, sada je pravi trenutak da je upotrijebite, a ako niste, poslužite se klasičnim pelatima iz konzerve ili umakom s nasjeckanim komadima rajčica za rustikalniji umak.
PEČENI OSLIĆ U UMAKU OD RAJČICA
SUBOTA
Krumpiri su vjerojatno jedna od najzahvalnijih namirnica koju možete imati u svojoj smočnici. Osim što od krumpira možete složiti cijeli niz priloga, ako ih zapečete, mogu biti i izvrsno glavno jelo! Pritom ne govorimo samo o krumpirima iz pećnice koje ste zalili vrhnjem, nego i o dvostruko pečenim i punjenim krumpirima. Ovaj tjedan spremite ih s gljivama i sirom, a nemojte zaboraviti ubaciti slaninu za ekstra okus.
KRUMPIRI PUNJENI GLJIVAMA I SIROM
NEDJELJA
Vratite li se s tržnice danas s cijelim piletom, nema dvojbe, ovo je recept za vas. Ispecite ga u pećnici, a za aromatičnost neka budu zaduženi maslac, ružmarin i naranče. Ne zaboravite pile napuniti i glavicom luka i jabukom, a poslužite sve skupa s omiljenim prilogom poput rizi-bizija ili klasičnih pečenih krumpira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....