Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 1 sat i 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
8 malih krumpira
5 žlica maslaca
340 g gljiva
1 veći luk
85 g krem sira
80 ml kiselog vrhnja
300 g cheddara
2-3 šnite slanine
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 °C.
Svaki krumpir probodite vilicom na nekoliko mjesta i sve ih stavite izravno na rešetku pećnice i pecite dok ne omekšaju, oko 1 sat.
U međuvremenu otopite žlicu maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezane gljive i uz često miješanje pirjajte dok ne počnu smeđiti. Dodajte usitnjeni luk i pecite dok ne postane proziran. Stavite sa strane.
Koristeći rukavice za pećnicu kao pomoć, prerežite svaki krumpir po dužini na pola. Izdubite krumpire pažljivo žlicom, a kuhanu sredinu krumpira prebacite u veliku zdjelu, ostavljajući kožu netaknutom.
Dodajte u zdjelu krem sir, kiselo vrhnje i preostale četiri žlice maslaca i dobro izgnječite. Pomiješajte smjesu s gljivama i pola količine naribanog cheddar sira. Začinite po ukusu solju i paprom.
Napunite ljuske krumpira ponovno smjesom, rasporedite po krumpirima ostatak cheddara te pospite usitnjenom slaninom.
Stavite na lim za pečenje i u zagrijanoj pećnici pecite dok se sir ne otopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....