Gastro bumerang

Ovo jelo vraća u djetinjstvo, obožavali smo rastopljeni sir, a još i više iznenađenje u obliku slanine

 Fotek/Getty Images/istockphoto
Vjerojatno ne postoji osoba s ovih prostora koja nekih davnih godina nije probala krumpire punjene gljivama i sirom

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 1 sat i 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

8 malih krumpira
5 žlica maslaca
340 g gljiva
1 veći luk
85 g krem ​​sira
80 ml kiselog vrhnja
300 g cheddara
2-3 šnite slanine

image
Fotek/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 °C.

Svaki krumpir probodite vilicom na nekoliko mjesta i sve ih stavite izravno na rešetku pećnice i pecite dok ne omekšaju, oko 1 sat.

U međuvremenu otopite žlicu maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezane gljive i uz često miješanje pirjajte dok ne počnu smeđiti. Dodajte usitnjeni luk i pecite dok ne postane proziran. Stavite sa strane.

Koristeći rukavice za pećnicu kao pomoć, prerežite svaki krumpir po dužini na pola. Izdubite krumpire pažljivo žlicom, a kuhanu sredinu krumpira prebacite u veliku zdjelu, ostavljajući kožu netaknutom.

Dodajte u zdjelu krem ​​sir, kiselo vrhnje i preostale četiri žlice maslaca i dobro izgnječite. Pomiješajte smjesu s gljivama i pola količine naribanog cheddar sira. Začinite po ukusu solju i paprom.

Napunite ljuske krumpira ponovno smjesom, rasporedite po krumpirima ostatak cheddara te pospite usitnjenom slaninom.

Stavite na lim za pečenje i u zagrijanoj pećnici pecite dok se sir ne otopi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:08