I lagano i fino

Ovako pripremljena riža s povrćem i jajem svidjet će se svima koji vole okuse Istoka

 Gala Didebashvili/Getty Images
Ako želite započeti tjedan laganijim jelima, tada je ovo više nego dobra ideja

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

kuhana riža (količinu prilagodite vlastitim potrebama)
1 luk
3 režnja češnjaka
2 mrkve
1 šaka graška
1 paprika
pola cvjetače
2 jaja
2 žlice soja sosa
2 žlice maslinova ulja
1 mladi luk
1 komadić đumbira
limunov sok
sol i papar

Priprema:

U veliku pliću posudu ili tavu stavite ulje i dobro ga zagrijte. Dodajte sitno sjeckani luk i pustite da se zastakli. Ubacite zatim češnjak, a odmah zatim i na kockice nasjeckanu mrkvu, papriku, cvjetaču i grašak. Pirjajte 10-ak minuta, začinite soli i paprom. Dodajte rižu i kratko je zapržite s povrćem. Dodajte ribani đumbir, soja sos i malo limunova soka. Zatim sve dobro povežite. Pustite da se okusi sjedine, a onda u sredini posude napravite malo mjesta, dodajte još malo ulja, zagrijte, razbijte jaja i energičnim pokretima ih miješajte. Kada su pečena, pomiješajte ih s ostatkom sastojaka. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim mladim lukom i poprskajte s još malo limunova soka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 12:46