To se pamti

Ovako pripremljenog šarana neće odbiti ni zadrti ljubitelji isključivo morske ribe

 Zi3000/Getty Images
Ako ćete jednom u životu dati priliku slatkovodnoj ribi, neka to bude po ovom receptu. Sigurni smo da bi vam se moglo svidjeti

Priprema: 15 minuta
Prženje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
1 kg svježeg šarana (fileti ili očišćene odresci)
200 g kukuruznog brašna
100 g glatkog brašna
sol po ukusu
½ žličice papra
1 žličica crvene paprike (po želji)
2-3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sok limuna
ulje za prženje

Priprema:

Filete ili odreske šarana operite i dobro osušite papirnatim ubrusom. Natrljajte ih solju, paprom, crvenom paprikom i nasjeckanim češnjakom. Prelijte sokom limuna i ostavite da odstoje 10-15 minuta. U plitkoj posudi pomiješajte kukuruzno i glatko brašno. Uvaljajte svaki komad ribe u smjesu brašna, pritiskajući lagano kako bi se ravnomjerno obložila. Zagrijte ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite komade ribe u vruće ulje i pržite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Pržene komade ribe izvadite iz tave i stavite na papirnate ubruse kako bi upili višak ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 08:22