Nije recept za piletinu iz pećnice jedino što vam ovaj tjedan preporučujemo, svih sedam recepata pronađite ovdje.
Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
6 otkoštenih pilećih bataka
1 žlica maslinova ulja
½ žličice soli
½ žličice talijanske mješavine začina
¼ žličice paprike
prstohvat crnog papra
370 ml vrhnja
2-3 češnja češnjaka
1 žličica kukuruznog škroba
prstohvat soli i papra
šaka sušenih rajčica
45 g parmezana
300 g mladog špinata
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Stavite piletinu u dublju tavu, koja može u pećnicu, ili pleh za pečenje. Začinite solju, paprikom, talijanskim začinima i crnim paprom. Piletinu prelijte maslinovim uljem. Utrljajte začin u piletinu i dodajte špinat na vrh, ostavite sa strane. Umutite vrhnje, usitnjeni češnjak, kukuruzni škrob i sol dok se ne sjedine. Umiješajte nasjeckane sušene rajčice i parmezan pa prelijte oko piletine. Pecite na 220 °C nekih 16 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice i prekrijte folijom. Vratite piletinu u pećnicu na još 5 do 10 minuta. Otklopite i poslužite uz rižu ili sličan prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....