Priprema: 15 min
Kuhanje: 30 min
Porcija: 4
Trebat će vam:
250 g mladog graha
250 g tjestenine
2 mrkve
250 ml povrtnog temeljca
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
sjeckanih listića svježeg peršina
Priprema:
Nasjeckajte luk. Mrkvu očistite i narežite na kockice. Luk pržite na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte grah, mrkvu i tjesteninu, malo pobrašnite, promiješajte i zalijte temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Ako je potrebno nadolijevajte temeljcem. Kad grah omekša, prema potrebi još dosolite i začinite paprom. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim listićima svježeg peršina. U varivo možete staviti i drugo povrće kao što je kukuruz šećerac, ili očišćene i na komadiće narezane mahune. Jelo je podobno za vegetarijance, a ako želite prilikom kuhanja u varivo dodajte suhog mesa ili narezanih kobasica, ali tada manje solite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....