Trebat će vam:
500 g svježih krumpirovih njoka
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, nasjeckana
150 g svježeg špinata
150 g pesta od bosiljka
50 g naribanog parmezana
Sol i papar po ukusu
50 ml vode od kuhanja njoka
U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte njoke i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne isplivaju na površinu. Sačuvajte 50 ml vode od kuhanja, a njoke ocijedite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte jednu minutu dok ne zamiriše. Dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene, oko dvije-tri minute. U tavu sa špinatom dodajte kuhane njoke, pesto i malo sačuvane vode od kuhanja kako bi se umak bolje povezao. Dobro promiješajte. Poslužite toplo, posipano naribanim parmezanom i, po želji, svježe mljevenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....