BRZO, A BAŠ FINO

Za ovaj ručak s njokima trebat će vam samo 10 minuta za pripremu i još 15 za kuhanje

 Vladimir Mironov/Getty Images
Ovakvom jelu uvijek možete dodati i komad mesa ili ribe za još jači i zasitniji ručak

Trebat će vam:

500 g svježih krumpirovih njoka

2 žlice maslinovog ulja

2 češnja češnjaka, nasjeckana

150 g svježeg špinata

150 g pesta od bosiljka

50 g naribanog parmezana

Sol i papar po ukusu

50 ml vode od kuhanja njoka

U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte njoke i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne isplivaju na površinu. Sačuvajte 50 ml vode od kuhanja, a njoke ocijedite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte jednu minutu dok ne zamiriše. Dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene, oko dvije-tri minute. U tavu sa špinatom dodajte kuhane njoke, pesto i malo sačuvane vode od kuhanja kako bi se umak bolje povezao. Dobro promiješajte. Poslužite toplo, posipano naribanim parmezanom i, po želji, svježe mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 06:42