Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 350 g polubijelog brašna
- 150 g ječmenog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300 g mlake vode
- 50 g margarina s maslinovim uljem
- nekoliko žlica pesta
- po želji krupna sol ili parmezan za posuti
Priprema
1. korak
Pomiješajte suhe sastojke i polako mješajući dodajte ulje i vodu. Umijesiti kompaktno
tijesto. Ostaviti dizati oko 1 sat. Tijesto razvaljajte i premažite sa dijelom smjese margarina i pesta. Preklopite i lagano razvaljajte. Premažite.
2. korak
Ponovite još jednom. Prerežite na pola, izrežite na prutiće koje nekoliko puta zavrnite i izdužite. Slažite na papir za pečenje. Ostavite ih dizati još 15-20 minuta. Po želji pospite sa soli ili parmezanom. Pecite oko 25 minuta na 220 stupnjeva.
Napomena: možete probati i neki drugi pesto.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....