obiteljski ručak

Pohanu piletinu sa šparogama i krumpirima obožavat će svi za vašim stolom

Uz malo limuna, dobar prilog i ukusnu kombinaciju sastojaka za poh,

Iako je nekad jednostavnije ubaciti konkretan komad mesa u pećnicu za obiteljski ručak i nastaviti dalje sa životom dok se peče, ne možemo poreći da ima nešto osobito slasno u hrskavim komadima pohane piletine. Dok će neki ovo jelo poslužiti uz pire od krumpira, poznati rizi-bizi ili klasičnu salatu, predlažemo da za ovu priliku pripremite šparoge i pečene krumpire!

Pohana piletina sa šparogama i krumpirima

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
450 g pilećih prsa bez kostiju i kože
1 vezica šparoga
350 g sitnijih krumpira
2 žličice mljevenog kumina
1 žličica suhe majčine dušice
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica dimljene paprike
pola žličice soli
pola žličice papra
2 žlice maslinovog ulja
30 g brašna
2 veća bjelanjka
80 g panko mrvica
45 g ribanog parmezana
2 žlice ribanog parmezana

image
From_my_point_of_view/Getty Images

Zagrijte pećnicu na 200°C. Prekrijte lim za pečenje papirom za pečenje. U maloj posudi pomiješajte kumin, majčinu dušicu, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar. Pomiješajte dvije žlice ulja i pola mješavine začina u velikoj zdjeli. Dodajte u zdjelu očišćene šparoge i dobro oprani krumpir s korom pa promiješajte da se dobro oblože uljem. Raširite povrće po jednoj strani pripremljenog lima za pečenje. U plitku posudu stavite brašno. Bjelanjke stavite u drugu plitku posudu i lagano ih istucite. Pomiješajte panko mrvice, 45 g parmezana i preostalu mješavinu začina u trećoj plitkoj posudi. Ubacite piletinu u brašno, otresite višak. Uronite u bjelanjke, otresite višak, zatim dobro uvaljajte piletinu u smjesu za pohanje. Pošpricajte s uljem s obje strane te stavite na drugu stranu lima za pečenje. Pecite oko 25 minuta, miješajući povrće i jednom okrećući piletinu, dok povrće ne omekša i meso ne bude pečeno. Pospite povrće s preostale dvije žlice parmezana i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 10:24