I službeno prve radne ljetne dane otvaramo grah salatom, ali na malo drugačiji način, a pad temperatura iskoristit ćemo i za paljenje pećnice pa ovog tjedna radimo i lisnatu pitu. Na redu je zatim hladna juha od krastavaca, a kuhamo i brzu piletinu s tjesteninom ili rezancima. Za kraj tjedna ostavili smo kremastu riblju salatu i pileća krilca iz pećnice, a u nedjelju palimo vatru i radimo slasne ćevape i pljeskavice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako i inače volite dobru grah salatu, ova bi vam se posebno mogla svidjeti. Trebat će vam dvije konzerve, povrće i feta sir, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog pečenja ili komad pečenih prsa, tunu, kratko obrađeni tofu i drugo.
UTORAK
Kada vam se jede pita, a nemate vremena čekati da se prhko tijesto ohladi i bude spremno za pečenje, poslužite se jednostavnim trikom i zamijenite ga kupovnim lisnatim. Pita za koju vam recept donosimo danas jednostavna je i sastojcima, brzo gotova, a baš ukusna.
LISNATA PITA S MLADIM LUKOM I ŠPINATOM
SRIJEDA
Gusta i zasitna variva polako smo počeli mijenjati s hladnim jelima na žlicu. Prva na red tako je došla juha od krastavaca za koju će vam trebati tek nekoliko sastojaka i hladnjak, a poslužiti je možete samostalno ili uz krišku tostiranog kruha.
ČETVRTAK
Pileća prsa za mnoge su najdosadniji, ali ujedno i za obradu najjednostavniji komad mesa. Jedino na što treba pripaziti jest da ih ne presušite, a zatim ih možete dodati kombinaciji povrća i umaka od kikirikija te rezancima i imate spreman brz, a slastan ručak u 30-ak minuta.
PETAK
Budući da smo se ovog tjedna okrenuli brzopoteznim, a ukusnim jelima, na redu je i bogata salata od ribe iz konzerve. Odaberite između tune, sardina, skuše, lososa ili drugog, dodajte još nekoliko sastojaka, dobro začinite pa salatu poslužite zasebno ili u sendviču.
SUBOTA
Ljepljiva i slasna, ova pileća krilca dobro se slažu sa svakom vrstom priloga. Od riže do krumpirića ili samo, primjerice, kremaste coleslaw salate, što god uz njih poslužite bit će više nego dobro. Napravite ih u većoj količini pa poslužite kao jedno od jela na druženju s prijateljima ili dodajte tortilje pa obitelj ili prijateljima oko stola savjetujte da ih, kombinirajući meso s krilca, umake i svježe ili ukiseljeno povrće, sastave sami.
NEDJELJA
Napokon je stiglo vrijeme kada se vatra pali gotovo svakog vikenda pa tako danas donosimo i recepte za smjesu za ćevape i pljeskavice. Zaputite se do mesara, poslušajte i pokoji njegov dobar savjet pa kad se vratite kući oblikujte omiljene mesne delicije i spremni ste za grilanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....