Punjene rajčice
1 glavica luka 1 žlica ulja 1 režanj češnjaka 1 svježa crvena paprika 50 g kuhane riže 200 g krem sira 4 rajčice |
Rajčicama odrežite vrh pa ih pažljivo izdubite. Lagano ih iznutra posolite i okrenite naopačke da se ocijedi tekućina. U međuvremenu napravite nadjev. Luk ogulite i sitno nasjeckajte pa ga popržite na ulju. Uklonite s vatre. Pećnicu igrijte na 180 stupnjeva. Dodajte sitno sjeckanu papriku i meso koje ste izvadili iz rajčica. Potom dodajte krem sir, rižu te začinite soli i paprom. Nadjevom napunite rajčice, poklopite ih poklopcem, složite na papirom obložen lim i pecite otprilike 20-ak minuta.
Svici od povrća
150 g tikvica 200 g mrkve 1 rajčica krem sir sol i papar stručak vlasca 1 režanj češnjaka 1 kiselo vrhnje 60 ml maslinova ulja |
Tikvice, mrkvu i rajčice izrežite na tanke kriške po dužini. Posolite ih i popaprite. Slažite trakice tikvica, mrkve, rajčice i sir. Zarolajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite rolice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici otprilike 7 minuta.
Povrće u košarici od lisnatog tijesta
100 g krem sira 150 g lisnatog tijesta 1 tikvica 100 g patliđana sol i papar 150 g rajčica 100 g mladog luka stručak vlasca 1 žlica sjeckanog peršina 50 ml malsinovog ulja 50 ml balzamičnog octa |
Povrće narežite na tanke kriške i prepržite u tavi. U posudu ulijte ulje, ocat, dodajte nasjeckani vlasac, sol, papar i mladi luk. Mješavinom prelijte povrće i ostavite stajati otprilike sat vremena. Razvaljajte tijesto i režite krugove toliko velike da možete obložiti kalupe za muffine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ispecite tijesto. Dok je još vruće, napunite ga povrćem i posipajte komadićima krem sira.
Mini quiche
Za tijesto:
250 g oštrog brašna 100 g maslaca pola žličice soli 2 žumanjka 4 žlice hladne vode |
Za nadjev:
2 jaja 200 g krem sira 1 mrkva 1 tikvica 1 rajčica sol i papar |
Od svih sastojaka umijesite tijesto i tanko ga razvaljajte. Okruglim kalupom izrežite 12 oblika i stavite ih u kalup za muffine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za nadjev umutite jaja, krem sir, ribanu mrkvu i tikvicu te rajčicu koju ste nasjeckali. Začinite i stavite na tijesto. Pecite pola sata.
Juha od rajčice
40 ml malsinovog ulja 50 g luka 350 g svježe rajčice 400 ml pasirane rajčice sol, papar 1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka 1 žlica sjeckanih listića svježeg peršina pola žličice origana |
Rajčicama ogulite kožu i nasjeckajte ih. Nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju prepržite luk, dodajte rajčice, pirjajte dok ne omekšaju, zalijte pasiranim rajčicama, prodinstajte, potom začinite. Juhu usitnite štapnim mikserom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....