Jasno nam je da poriluk varivo možda nije najdraža hrana svih članova vaše obitelji ili onih s kojima inače dijelite stol, ali pripremljeno po ovom receptu, koji nam je svojevremeno ustupila naša fotografkinja i iskusna kućna kuharica Berislava Picek, moglo bi postati novi favorit čak i onima posebno skeptičnima.
Prije nego što se bacite na kuhanje obavezno svratite na tržnicu pa se opskrbite s nekoliko komada svježeg poriluka, dva, tri krumpira, glavicom češnjaka i suhim svinjskim rebrima, a ostatak namirnica, vjerujemo, već imate kod kuće.
Ovo toplo, utješno, okusom bogato varivo idealno je za jesenske dane i najbolje je kada se posluži uz krišku dobrog, domaćeg kruha pa, dok se rebra, a zatim i ostatak namirnica kuhaju, razmislite o tome da umijesite kakav dobar, jednostavan soda kruh. Recept Sandre Rončević ostavljamo na poveznici u nastavku.
KAKO NAPRAVITI BRZI SODA KRUH?
VARIVO OD PORILUKA
Trebat će vam:
4 - 5 poriluka
2 srednje velika krumpira
svinjska mast
sol
papar
malo mljevene crvene paprike
2 - 3 češnja češnjaka
suha svinjska rebra
Priprema:
Suha rebra skuhajte u loncu. U drugi lonac stavite oko litru, litru i pol vode i pola žlice masti. Poriluk dobro operite i narežite na prst široke komade. Krumpir ogulite. Kada voda uzavrije, u lonac stavite poriluk zajedno s krumpirom narezanim na kockice. Kuhajte dok povrće ne omkeša pa na kraju začinite solju i paprom te napravite laganu zapršku od masti, češnjaka, mljevene crvene paprike i malo brašna pa dodajte u varivo. Poslužite s kuhanim rebarcima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....