![Dolac je zadnjih dana pod opsadom](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/29/k_35959783_640.jpg)
Janjetina se svakodnevno okreće na ražnju i peče pod pekom, a njom, uz domaći kruh, brkove maste gosti koji su navikli na klasičnu pripremu, naravno uz mladi luk, pokoju rotkvicu i, kad zatopli, paradajz i papriku. Ali, to Domagoju Trusiću i Mariju Milošu nije bilo dovoljno pa su prije prije tri godine osnovali Klub ljubitelja janjetine.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina5.jpg)
- Htjeli smo dokazati i pokazati da u našem restoranu od janjetine, osim ražnja i pod pekom, možemo pripremati vrlo maštovita jela koja se inače rijetko mogu naći na jelovnicima klasičnih restorana, od hladnog i toplog predjela do deserta u kojem koristimo ovčju skutu - rekao nam je direktor Zagrebačkog plavog, Domagoj Trusić, i pojasnio kako na meniju restorana uvijek ima šest, sedam klasičnih jela od janjetine. - Našem smo poslu, vođenju kluba, vrlo ozbiljno pristupili - objasnio je njegov osnivač Mario Miloš.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina1.jpg)
Klubu može pristupiti svatko preko Facebook stranice, a nakon određenog vremena se dobiva i iskaznica. Međutim, na okupljanja, odnosno večere, o kojima redovito obavještavaju na Facebooku, mogu doći svi ljubitelji janjetine. Uvijek se priprema večera od pet sljedova po cijeni od 190 kuna, a glavnu riječ u kuhinji tom prilikom vodi chefica Sanja Trstenjak koja nam je pripremila jela i odala recepte i za ovo snimanje.
Janjeći carpaccio
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina.jpg)
Fuži s janjećim raguom
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina1.jpg)
Janjeći kotleti s njokima u umaku od gljiva
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina3.jpg)
Janjeći ombolo sa zapečenom palentom
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/23/14/janjetina4.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....