![10620879](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2021/03/30/k_10620879_640.jpg)
Trebat će vam:
400 g svinjskog buta
3 mrkve
1 veći luk
1 manji komad celera
2 režnja češnjaka
400 ml temeljca
3 žlice umaka od rajčice
2 žličice mljevene crvene paprike
1 žličica timijana
Sol, papar
Priprema:
Svinjetinu nasjeckajte na komadiće, a povrće na sitno. Na dobro zagrijanom ulju najprije ispecite komadiće svinjetine, neka se dobro zapeku sa svih strana i puste masnoću. Meso maknite s tave pa na isto ulje dodajte najprije sitno sjeckani luk, pirjajte dok ne postane staklast i poprimi boju, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte oko pet minuta pa ubacite i češnjak. Sve zajedno pirjajte još 2 minute, a zatim na povrće vratite meso i dodajte 100 ml vina. Pustite da alkohol ispari pa dodajte temeljac. Začinite crvenom paprikom, timijanom, soli i paprom, i dodajte tri žlice umaka od rajčice. Pustite da se krčka oko 20 minuta do pola sata, ili dok povrće ne omekša, a vi ne dobijete željenu gustoću umaka. Prema želji, umak možete kratko blendati kako bi bio kremastiji. Poslužite uz tjesteninu, rižu ili njoke.