‘NA REPEAT‘

Tanka pita, štrudlice i pogačice, ovo su 3 brzinska jela s tikvicama kojih se ni ovog ljeta ne možemo zasititi

Priprema ovih jela nije nimalo komplicirana, a rezultat su slasni zalogaji kojih se zbilja teško zasititi

Stiglo je doba godine kada tikvica ima u izobilju i kada samo tražimo ideje kako da ih na što jednostavniji, a ukusniji način pripremimo i počastimo ukućane, obitelj ili prijatelje. Pa iako ih volimo u dobroj, kremastoj tjestenini i ubaciti u varivo, na dane kada su temperature visoke i kuhamo što jednostavnije i praktičnije, tri ideje koje vam donosimo danas pun su pogodak.

image
Joško Supić/Cropix

Tanka pita, tanke štrudlice i hrskave pogačice jela su koja će biti ukusna topla i hladna, koja možete napraviti u većoj količini pa ponijeti i na plažu ili na posao za gablec, a svima kojima ih ponudite, sigurni smo, svidjet će se do te mjere da ćete ih već nakon nekoliko dana morati ponoviti. Recepte potražite u nastavku.

PROŠLOGODIŠNJI HIT

Talijanska tanka pita ili, u originalu, scarpaccia, prošle je godine bila apsolutni hit na društvenim mrežama. Nema blogera i kreatora sadržaja koji je nije napravio pa smo se u pripremi okušali i mi. Rezultat je bila hrskava, aromatična pita koja je zbilja brzo gotova, za koju vam ne trebaju nikakvi posebni dodaci i može je napraviti baš svatko imalo spretan u kuhinji.

image
Lidija Lončarić

Vrijedi dodati, kada smo je kasnije ponavljali, dodali smo joj i bosiljak, mozzarellu i komadiće slanine. Pripremljena na svaki od tih načina, bila je doslovno za prste polizati.

RECEPT: TANKA PITA S TIKVICAMA

image
Lidija Lončari

HRSKAVE POGAČICE ZA RUČAK ILI KAO GRICKALICA

Tražite li ideju za konkretniji ručak koji ne uključuje meso, a bit će ukusan i kada se ohladi, razmislite o tome da napravite slasne, hrskave pogačice po receptu naše suradnice Slavice Šagolj. Trebat će vam dvije srednje tikvice, ricotta, feta sir, jaje i još pokoji dodatak, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti začine po svojoj želji.

Ove pogačice odlično se slažu uz šalšu, priloge kao što su riža, heljda ili proso, ali i uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta, s dodatkom češnjaka, limunova soka i začina.

RECEPT: HRSKAVE POGAČICE S TIKVICAMA

image
Berislava Picek/Cropix

TANKE ŠTRUDLICE KOJE OBOŽAVAMO

Svježi sir, kiselo vrhnje, tikvica, kore za savijaču i još nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u svojoj kuhinji bit će vam dovoljni za pripremu ovih slasnih štrudlica. Mješavini možete dodati i malo feta sira za dodatnu dozu slanog, sve zajedno upakirati u kupovne kore za savijače (jer, tko ima volje i vremena sada razvlačiti domaće?) pa ubaciti u pećnicu. I vjerujte nam, čak se i paljenje pećnice na ovim visokim temperaturama zbog ovih štrudlica itekako isplati.

RECEPT: TANKE ŠTRUDLE SA SIROM I TIKVICAMA

image
Lidija Lončarić
image
Lidija Lončarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:03