Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
300 g cherry rajčica
2 režnja češnjaka
1 manji luk
1 šaka svježeg bosiljka
sir po želji (može biti parmezan, a mogu i komadići mozzarelle)
maslinovo ulje
tjestenina
sol i papar
Priprema:
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak, pustite da se zastakli, a zatim ubacite protisnuti češnjak. Pirjajte pola minute pa ubacite cherry rajčice koje ste prepolovili. Začinite soli, paprom i drugim začinima po želji pa pirjajte dok rajčice ne otpuste sokove. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Rajčice povremeno podlijte vodom u kojoj se kuha tjestenina. Kada je pri kraju, tjesteninu ubacite u tavu s rajčicama. Dobro promiješajte, po potrebi dodajte još vode, začinite svježim bosiljkom i dodajte sir po želji. Maknite s vatre i poslužite toplo.