Tjestenina sa šparogama i tunom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 vezice šparoga
  • 1 velika konzerva fileta tunjevine u ulju
  • mladi češnjak
  • peršinov list
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Očistite šparoge. Odvojite vrhove u jednu zdjelicu, a dijelove stabljike u drugu. Stabljiku kidate dok puca, na mjestu gdje ne puca nemojte rezati jer to su tvrdi dijelovi koji nisu za jelo, ali su dobri za temeljac pa ih stoga nemojte baciti. Temeljac koji skuhate ne morate odmah iskoristiti, možete ga staviti i u zamrzivač pa koristiti

po potrebi.

2. korak

Na vrlo malo maslinova ulja stavite na kolutiće narezan mladi češnjak, i bijeli i zeleni dio, kratko ga prodinstajte pa dodajte prvo natrgane dijelove stabljike, dinstajte ih podlijevajući s malo temeljca ili vode. Kada su ti dijelovi omekšali, dodajte vrhove

kojima treba tek koja minuta da omekšaju. U tavu tada dodajte natrgane filete tune te kuhanu tjesteninu. Pospite sve sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom i pokapajte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 01:15