Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1/2 vezice šparoga
- 1 velika konzerva fileta tunjevine u ulju
- mladi češnjak
- peršinov list
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Očistite šparoge. Odvojite vrhove u jednu zdjelicu, a dijelove stabljike u drugu. Stabljiku kidate dok puca, na mjestu gdje ne puca nemojte rezati jer to su tvrdi dijelovi koji nisu za jelo, ali su dobri za temeljac pa ih stoga nemojte baciti. Temeljac koji skuhate ne morate odmah iskoristiti, možete ga staviti i u zamrzivač pa koristiti
po potrebi.
2. korak
Na vrlo malo maslinova ulja stavite na kolutiće narezan mladi češnjak, i bijeli i zeleni dio, kratko ga prodinstajte pa dodajte prvo natrgane dijelove stabljike, dinstajte ih podlijevajući s malo temeljca ili vode. Kada su ti dijelovi omekšali, dodajte vrhove
kojima treba tek koja minuta da omekšaju. U tavu tada dodajte natrgane filete tune te kuhanu tjesteninu. Pospite sve sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom i pokapajte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....