PICANT
400 g sušenog bakalara
250 g krumpira
300 ml maslinova ulja
češanj češnjaka
sjeckani listići peršina
sol i papar
malo dimljene mljevene paprike
prema želji, nekoliko kapi tabasco umaka
Sušeni bakalar (bilo bi dobro istući ga drvenim batom) namačite u vodi dva dana ranije, a vodu povremeno mijenjajte. Kuhajte ga otprilike dva sata, tako da postane dobro raskuhan. Dok je još topao očistite kožu i kosti. U vodi od bakalara skuhajte krumpir. Usitnite filete bakalara koliko je moguće, pa polagano, kao u receptu za bianco bakalar, dodajte maslinovo ulje, dok ne dobijete bijelu kremastu teksturu. Začinite solju i paprom te dimljenom paprikom i tabascom. Dodajte kuhani protisnuti krumpir te ga tucite do glatke teksture.
BIANCO
400 g sušenog bakalara
250 g krumpira
300 ml maslinova ulja (bilo bi dobro nabaviti aromatizirano češnjakom)
češanj češnjaka
malo sjeckanog listića peršina
sol i papar
Sušeni bakalar namočite i skuhajte kao u prethodnom receptu. U vodi od bakalara skuhajte krumpir. Ako je moguće, usitnite filete bakalara (tradicijski se tuče ručno u dubljoj zdjeli - iziskuje čvrstu i ustrajnu ruku). Počnite tući na suho, lagano dolijevajte maslinovo ulje, tucite, dodajte maslinovo ulje aromatizirano češnjakom, tucite... dok ne dobijete bijelu kremastu teksturu, zatim začinite solju i paprom. Dodajte kuhani protisnuti krumpir te ga tucite do glatke teksture.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....