Kad nas vrijeme drži u neizvjesnosti, najbolje što možemo učiniti jest biti spremni na sve, osobito kada je riječ o jelovniku u kojem ćemo uživati tijekom tjedna koji slijedi. Zato je uvijek dobro imati na raspolaganju sastojke na nekoliko jela koja se jedu na žlicu, poput juhe od svinjetine i graha ili pak juhe s piletinom, kukuruzom i mahunama. Vrijedi u jelovnik ubaciti i tjesteninu kao što su, primjerice, ravioli s jogurtom, pinjolima i smeđim maslacem. Iako bismo ribu trebali jesti puno češće, barem jednom tjedno neka se nađe u vašem tanjuru - ako je pripremljena u pivskom tijestu, svi će je htjeti jesti. Završite tjedan jednim konkretnim povrtnim jelom poput zapečenih tikvica sa sirom, a nedjelja neka bude dan za pravu gozbu pa tako spremite piletinu Caprese.
PONEDJELJAK
Svinjetina i grah sjajna su kombinacija, a pogotovo ako se nađu u nekom jelu koje se jede na žlicu. Recept za jedno takvo, bogato i fino, pronađite na poveznici u nastavku.
UTORAK
Ako imate vremena da spremite vlastite raviole, odlično, nema ukusnijeg jela od onog pripremljenog od nule. No, ako ste neprestano u žurbi, kombinacije domaćih proizvođača tjestenine mogu biti i više nego dostojna zamjena, pogotovo ako raviole poslužite u umaku od jogurta i prelivene smeđim maslacem.
Ravioli s jogurtom, pinjolima i smeđim maslacem
SRIJEDA
Neovisno imate li u svježe, smrznute ili konzevirane mahune, bez zadrške ih ubacite u ovu bistru juhu s kuhanom piletinom za brz i zasitan ručak.
Juha s piletinom, kukuruzom i mahunama
ČETVRTAK
Kada je o izdašnim namirnicama riječ, kupus i mrkva doista su pri vrhu naše liste, a izvrsni su naribani i ubačeni u wok s drugim povrćem poput gljiva, brokule, kukuruza... U ovom slučaju tu je i mljevena svinjetina te omiljeni azijski umaci - soja sos i sriracha.
Mljevena svinjetina s kupusom i mrkvom
PETAK
Ključ ovog ukusnog jela je u dobro ohlađenom svijetlom pivu, kao i dobroj konzistenciji smjese za pohanje, a rezultat su meki komadi ribe u blago hrskavom omotaču.
Riba u pivskom tijestu
SUBOTA
Iako su tikvice same po sebi namirnica neutralnog okusa, kada su u kombinaciji s raznim sirevima i zapečene u pećnici, odlično su jelo za koje će vas ukućani tražiti još jedno serviranje.
Zapečene tikvice sa sirom
NEDJELJA
Pileća prsa ne moraju biti dosadno jelo, osobito ako ih obogatite klasičnim sastojcima salate Caprese! Samo što će ona u ovom slučaju biti dio same piletine, a ne prilog sa strane.
Piletina Caprese
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....