RUČAK NA ŽLICU

Za dobru pretepenu juhu trebat će vam kiselo vrhnje, suho meso i dobar mesni temeljac

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Recept za pretepenu juhu dobili smo na imanju obitelji Lovrenčić, gdje je pripremaju s mesom iz tiblice

Trebat će vam:

1 lovorov list

1 žlica crvene mljevene paprike

svinjska mast

200 g kiselog vrhnja

200 g mesa z tiblice

mesni temeljac

brašno

sol i papar

Priprema:

U vrućoj tavi rastopite svinjsku mast, dodajte nasjeckani luk i meso te kratko prepržite. Zatim dodajte crvenu mljevenu papriku, zalijte temeljcem, začinite solju i paprom i pustite da se kuha 20-ak minuta. Pred kraj kuhanja napravite "pretep" tako da u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje i brašno. Dobivenu smjesu ulijte u juhu i kuhajte još 5 minuta. Gotovu juhu pospite bučinim sjemenkama i s malo bučina ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 00:17