Nema do dobrog sladoleda na sparni ljetni dan, bez obzira na to nalazimo li se na vrućem gradskom asfaltu ili zelenom dvorištu vikendice, ova ledena poslastica uvijek je više nego dobrodošla. I dok vas svake godine obasipamo novim receptima za sladolede iz kućne radinosti, ovog puta donosimo vam recept za kornete koje vrlo jednostavno možete napraviti kod kuće. Bit će hrskaviji, slađi i ukusniji od onih kupovnih, a u kombinaciji s domaćim sladoledom stvorit će poslasticu koja će na druženju oko roštilja ili kakvom rođendanskom tulumu nestati prva.
Sve što vam treba je tek nekoliko svakodnevnih sastojaka poput jaja, šećera, mlijeka i brašna, a iako će vam za hrapavu površinu biti potreban aparat za kornet, hrskave primjerke bez prepoznatljivog uzorka možete napraviti i na tavi. Kada su gotovi, vrh korneta možete umočiti u otopljenu čokoladu i posipati orašastim plodovima ili, ako sladoledni tulum pripremate za najmlađe, u šarene šećerne mrvice. Napunite ih potom omiljenim okusima sladoleda i uživajte. U nastavku ostavljamo nekoliko dobrih ideja za punjenje i recept za kornet.
FROSE OD ROSEA I BOROVNICA ZA KUĆNI TULUM
LAŽNI SLADOLED OD ČOKOLADE I KEKSA
FROYO S MASLACEM OD KIKIRIKIJA I DŽEMOM OD JAGODE
Dodatan savjet!
Kornete je dobro pojesti još isti dan, a u slučaju da ih spremate za kasnije, stavite ih u vrećice sa zip zatvaračem ili u dobro zatvorenu plastičnu posudu i držite tako najviše dva dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....