Ukusno i zasitno

Za svega pola sata možete na stolu imati ovu bogatu juhu od crvene leće i kokosa!

Prepuna začina, izrazito je aromatična i utješna, a podjednako u njoj možete uživati i ljeti i zimi

U restoranu BioMania na Braču služe se složenija jela, toče se birana organska, odnosno biodinamička vina, paze na kvalitetu vode te na materijale koje koriste od pribora, pa do samog "outfita" osoblja (od certificiranih proizvođača koji slijede njihovu filozofiju - socijalno, organsko i održivo). Pritom njihovu hranu vole i domaći i stranci, a upravo će zato uskoro izdati i kuharicu s receptima za svoja najpopularnija jela. Jedno od njih je i juha od crvene leće za koju su nam ustupili recept u nastavku.

image
Drazen Pajtlar

JUHA OD CRVENE LEĆE
(i kokosa)
2 žlice maslinovog ulja
200 g crvene leće
100 g mrkve izrezane na kockice
150 g batata izrezanog na kockice
50 g nasjeckanog luka
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanoga
1 žličica naribanoga svježeg đumbira
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
½ žličice curryja
1 žličica soli
½ žličice mljevenog crnog papra
1000 ml vode
100 ml kokosovog mlijeka (po želji)
svježi peršin

Na ulju pržite luk nekoliko minuta pa dodajte batat i mrkvu. Pirjajte još 2 minute. Dodajte česnjak i začine, kratko promiješajte i podlijte vodom. Kuhajte na laganoj vatri 25-30 min. Maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Prije posluživanja po želji dodajte kokosovo mlijeko i pospite svježe nasjeckanim peršinom.
image
Drazen Pajtlar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 00:19