KREMASTO

Zapečene tortilje

 Berislava Picek / Hanza Media
Duh Latinske Amerike!

Trebat će vam:

1 pileća prsa
1 konzerva crvenoga graha
1 konzerva sjeckanih pelata
1 manja konzerva kukuruza
1 svježa paprika, crvena ili zelena
1 veći luk
2 češnja češnjaka
peršinov list
sol, papar
1 žličica umaka od paprike, nešto kao pesto od paprike
1/2 žličice dimljene paprike
500 ml vrhnja za kuhanje
250 g cheddar sira

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Prodinstati na tanke ploške narezani luk pa dodati narezanu papriku i kratko popržiti. Ubaciti nasjeckane pelate te ostaviti da se lagano krčka dok malo ne ispari tekućina pa umiješati i ocijeđeni grah i kukuruz. Umiješati žličicu pesta od paprike pa začiniti ostalim začinima, a na kraju dodati peršinov list. Promiješati i napuniti pripremljenom smjesom tortilje. Smjesa ne smije biti rijetka. Krajeve tortilje uvrnite da ne curi iz njih. Posložite tortilje u posudu za pečenje poput palačinki. Zalijte ih vrhnjem za kuhanje i pospite naribanim čedar sirom. Pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta dok se sir ne rastopi i ne nastane lijepa zlatna boja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 15:29