Trebat će vam:
2 konzerve tune
200 ml pelata
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
Bosiljak, origano i timijan po želji
Prstohvat šećera
Ribani sir po želji
Sol, papar
Tjestenina po želji
Priprema:
Na malo maslinovog ulja zažutite luk pa mu dodajte češnjak. Ubacite i dvije konzerve ocijeđene tune. Prijajte jednu minutu pa dodajte pelate. Odmah začinite soli, paprom, šećerom i začinskim biljem, stavite kuhati tjesteninu i pustite da se umak krčka. Kada je gotov, pomiješajte ga s tjesteninom i pospite sirom.
BRZI RUČAK PETKOM
Zavirite u smočnicu, danas kuhamo omiljenu tjesteninu u umaku od rajčice i tune
Tjestenina s tunom uvijek je dobar odabir za ručak za vrijeme užurbanog radnog tjedna
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....