Recenzija restorana

Seoski turizam idealan za bijeg iz grada: Ovdje nude izdašne porcije i korektnu hranu po razumnim cijenama

Tradicionalni okusi, odlična atmosfera, idiličan ambijent i nerijetko vrlo dobra hrana - najbolja su preporuka za Kezele

Restoran Kezele, smješten u slikovitom krajoliku Moslavačke gore, u naselju Šumećani, u potpunosti opravdava naziv "seoski turizam." Ovaj restoran nudi iskustvo koje povezuje tradicionalne okuse domaće kuhinje s idiličnim ambijentom seoskog imanja. Naša nedjeljna avantura, u društvu tri odrasle osobe i jedne bebice, započela je u 16 sati, kada smo stigli za naš stol u prirodi.

image
Privatni album

Ako tražite bijeg iz urbanog kaosa, restorani poput ovog su pravi pogodak - priroda i jednostavnost ovdje igraju glavne uloge. Riječ je o iskustvu koje uključuje mirise, okuse i zvukove prirode, domaće proizvode te ljubaznost i toplinu domaćina. Restoran Kezele utjelovljuje sve ove karakteristike, pružajući gostima pravo seosko iskustvo. Ipak, što se hrane tiče, imamo nekoliko dobronamjernih savjeta.

image
Privatni album
image
Privatni album

U kasno nedjeljno popodne dočekala nas je ljubazna i uslužna konobarica koja nam je odmah stvorila osjećaj dobrodošlice. Ambijent je iznimno topao, s rustikalnim drvenim detaljima koji evociraju duh nekih prošlih vremena. Unutrašnjost restorana odiše domaćom atmosferom, dok izvana je eksterijer prepun prostranih zelenih površina i pogledom na prirodu koja vas okružuje. Odmah vam se budi apetiti i jedva čekate početi jesti.

image
Privatni album
image
Privatni album

Započeli smo s juhom od rajčica s domaćim noklicama (3,80 €), juhom od vrganja (5,30 €) te domaćim namazima od bučinih sjemenki, mesa i sira (nešto nalik urnebes umaku) (3,80 €). Juha od rajčice s noklicama bila je baš slatka, neki bi rekli "vrtićka", i baš nam se zato svidjela. Noklice od brašna i jaja bile su baš kako treba, ne gnjecave već mekane i podatne za žvakanje. Pohvale idu i juhi od vrganja koja je bila bogata, kremasta, s punim okusom vrganja koji je dominirao.

image
Privatni album
image
Privatni album

Od domaćih namaza, najviše nam se svidio onaj od bučinih sjemenki jer je imao najposebniji okus; bio je aromatičan, s blagom orašastom notom koja je savršeno pristajala uz svježe pečen domaći kruh (od bučinih sjemenki i bučinog brašna, od kukuruznog brašna i običan bijeli kruh od pšeničnog brašna).

image
Privatni album
image
Privatni album

Nakon obećavajućih predjela, uslijedila su glavna jela - vratina crne svinje i krumpir (19,50 €), gulaš od divljači s parenim knedlama od kruha (19,50 €) i pohanci s rizi-bizijem (12,60 €).

Konobarica nam je ljubazno napomenula da se vratina čeka oko 35 minuta jer paze da bude dobro pripremljena, a kad je stigla na stol, bila je u redu. Ovo meso je žilavije i ako ga naručujete, budite na to spremni. Veći nam je problem bio krumpir koji je pratio meso - bio je zlatno pečen, ali prepun nekakvih aroma koje su podsjećale na mješavinu začina iz vrećice. Krumpir je bio ukusan, ali bismo preferirali nešto prirodniji okus, bez dodataka koji maskiraju autentičnost domaćeg krumpira - malo maslaca i soli, ništa drugo nije potrebno.

image
Privatni album

Gulaš od divljači bio je odličan. Meso je bilo savršeno mekano, kuhano do te mjere da se doslovce topilo u ustima. Važna napomena: porcija ovog jela je dovoljna za dva zaista velika gladuša i imajte to na umu, mi smo molili da nam ga spakiraju za doma.

image
Privatni album

Pohanci su bili klasični, hrskavi izvana, a sočni iznutra, posluženi uz rizi-bizi - jednostavno, iako bismo voljeli da je rizi bizi bio malo više začinjen, a riža mrvu karakternija i bolje kuhana.

image
Privatni album

Za desert smo mogli birati između nekoliko štrudli i kolača od maka i čokolade (8,60 €) pa smo odabrali njega i moramo priznati, bio je to savršen završetak. Kolač je bio prava poslastica, tekstura mu je bila savršena - bio je mekan i sočan, s dovoljnom dozom slatkoće koja nije bila preteška nakon izdašnog obroka.

image
Privatni album

Uz sve ovo pili smo Kezele Škrlet, koji je bio solidan, svjež i nismo se bunili. Svakako nije među boljim Škrletima koji smo pili, ali to nam nije smetalo.

image
Privatni album

Od gostoljubivosti osoblja, preko autentičnog ambijenta, Kezele je doista mjesto gdje ćete s guštom doći i preko vikenda i u tjednu. I ovdje dolazite na izdašne porcije korektno pripremljene hrane po razumnim cijenama koja će vas napuniti za trčanje za klincima po travi, gledanje konja i istraživanje svih kućica, travnjaka i šumica na posjedu. Ako živite u stanu i priliku za ovako provoditi vrijeme imate samo vikendom, s Kezele - seoskim turizmom nećete pogriješiti.

KEZELE - seoski turizam
Adresa:
Ivanićko Graberje, Šumećani, Vinogradska 6

Hrana: 7/10
Usluga: 9/10
Ambijent: 10/10
Cijena: €€

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:57