DOBRA PRILIKA

Naišli smo na dobro sniženje kuharica, ovo su naša tri favorita koja ne biste trebali propustiti ugrabiti

U web shopu Školske knjige nude se kuharice i knjige gastronomske tematike pa je ovo dobra prilika da kupite naslov koji već dugo gledate

U potrazi za naslovima koje ćemo ovog ljeta ‘gutati‘ na plaži, na stranicama Školske knjige sasvim slučajno naišli smo i na dobro sniženje kuharica i knjiga gastronomske tematike. U pitanju su naslovi koje smo i sami imali prilike listati i koje smo odmah potom stavili na svoju wish listu. U nastavku vam ostavljamo svoja tri favorita sa sniženja.

OMILJENA "HRVATSKA KUHARICA"

Prvi i najveći favorit je svakako "Hrvatska kuharica" u kojoj se kroz recepte naših poznatih chefova provlači tema četiri hrvatske regije. Sadrži 155 recepata za tradicionalna jela na malo drugačiji način, a u prvom su planu lokalne namirnice i bogatstvo domaće kuhinje.

image
Privatna arhiva

U knjizi ćete tako pronaći recepte za lignje na padelu Matije Bregeša, zapečenog odojka s lećom Danijela Đekića, brudet od sipe, rakovice i škarpine te nonine njoke od krumpira punjene marmeladom Davida Skoke, buhtle i zapečene palačinke Petre Jelenić, juhu od fažola Denija Srdoča, zagorsku juhu Hrvoja Kroflina, kukuruznu zlevanku s kremom od vanilije Marka Palfija, pitu od jabuka i sladoled od sira i vrhnja Priske Thuring, žrnovske makarune Marka Gajskog, korčulanske klašune Smiljane Matijace, crni rižot Rudolfa Štefana, pašticadu od govedine Hrvoja Zirojevića i pregršt drugih isprobanih i provjereno dobrih recepata.

image
Privatna arhiva

Cijena "Hrvatske kuharice" inače se kreće oko 50 eura, a sada je možete uhvatiti po cijeni od 39,18 eura, što nam se čini kao baš dobar popust za zbirku recepata na više od 500 stranica.

KAKO KUHANJE RAZUMJETI JOŠ BOLJE?

Drugi favorit je knjiga "Znanost kuhanja" dr. Stuarta Farrimonda u kojoj se nalazi sve ono što jednom kućnom kuharu treba kako bi jela koja priprema ispala još bolje.

image
Zoran Jelaca Press

Knjiga je pisana i temeljena na znanstvenim istraživanjima i pomaže u razumijevanju kulinarskih procesa i postupaka pa ćete tako na stranicama "Znanosti kuhanja" pronaći odgovore na pitanja zašto je ili nije potrebno marinirati meso, kako pojačati okus suhih začina i kako uvijek napraviti najbolje poširano jaje. Cijena ove knjige inače je oko 30 eura, a sada je možete nabaviti po cijeni od 26,55 eura.

image
Zoran Jelaca Press

A KAKO VI KORISTITE SVOJE ZAČINE?

Na našoj listi favorita našao se još jedan naslov istog autora, a u pitanju je "Znanost začina" dr. Stuarta Farrimonda. Nakon listanja ove knjige ostali smo više nego pozitivno iznenađeni konceptom, ilustracijama i sadržajem i svakako bismo je preporučili. U ovoj knjizi, naime, dr. Farrimond nudi fascinantan uvid u jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja bi mogla promijeniti način na koji upotrebljavate začine.

image
Press
image
Press

U knjizi ćete pronaći informacije o 60 začina i 65 izvornih i inovativnih recepata koji će vas, vjerujemo, nadahnuti da hranu koju pripremate gledate na drugačiji način. Trenutna cijena (na sniženju) ove knjige je 26,55 eura.

Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 20:29