NOVA IDEJA

Nikada više nećete mesti svoj dom na isti način nakon što vidite ovaj trik

 /SHUTTERSTOCK

Baš kad ste pomislili da ste vidjeli sve TikTok trikove za čišćenje, dolazi pametno novo rješenje koje će vam pomoći da svoj dom održite u vrhunskom stanju. Ova pametna metoda promijenit će način na koji čistite, a sve što trebate je plastična vrećica. Da, iste vrste koje imate po kući da obložite svoje kante za smeće ili nosite namirnice. Sljedeći put kad budete išli u kupnju, svakako ostavite nekoliko ovih vrećica da ih stavite na metlu. Vezanjem plastične vrećice preko čekinjastog kraja vaše metle možete pomesti nered bez stvaranja još više nereda. Ako ste ikada završili s metenjem i primijetili da još uvijek morate očistiti četku, a zatim vam još krhotina padne na pod, ovaj trik će vam uštedjeti te dodatne korake i ostaviti vaš pod čistim, piše House Digest.

Plastika će stvoriti statičnu čvrstoću koja olakšava skupljanje dlaka i prašine. Četka vaše metle može akumulirati određeni prljavštinu i zadržati ju, zahtijevajući od vas da i nju morate čistiti. Ovaj dodatni korak, iako dovoljno brz, može biti zamoran, posebno kada čistite za kućnim ljubimcima ili u užurbanom kućanstvu s puno prolijevanja i prljavštine.

Ako želite pokušati biti ekološki prihvatljiviji ili održiviji, istresite vrećicu nakon upotrebe, a ako nema viška prljavštine koja se zalijepila na plastiku, možete je ponovno upotrijebiti za nekoliko čišćenja prije nego što je bacite. Ovaj trik također može očuvati vijek trajanja vaše metle, održavajući čekinje u dobrom stanju duže nego da ih koristite izravno na podovima. Ako volite dobar trik za čišćenje, isprobajte ovo sljedeći put kada budete čistili i vidjet ćete razliku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 12:34