Nema boljih!

Ove tablete koje sigurno imate u ormariću s lijekovima čiste WC kao ništa drugo! Zaboravite alu folije

 TIKTOK/@ _TIPSDELIMPIEZA1A/

Ako ste patili od mamurluka ili mukotrpnih želučanih tegoba zasigurno vam je poznat Alka-Seltzer, koji se također može koristiti u širokom rasponu kao sredstvo za čišćenje u kućanstvu. Šumeće tablete koje je dobro imati u ormariću imaju kapacitet učiniti da se i vi i vaš dom osjećate kao novi. Od čišćenja podova do davanja novog života vašem bijelom rublju, pa čak i dezodoriranja hladnjaka, Alka-Seltzer je pravo svestrano čudo.

Njegova dinamična kombinacija aspirina, limunske kiseline i natrijevog bikarbonata čini ga pravim lijekom za sve koji pate od glavobolja i žgaravice. Ipak, ne morate čekati da se osjećate loše da biste posegnuli za Alka-Seltzerom. Sljedeći put kad odlučite ribati podove, odčepiti odvod ili očistiti toalet, iznenadit ćete se kakvog prijatelja imate.

image
MILAN2099/GETTY IMAGES

Odlično je sredstvo za čišćenje podova

Ako postoji jedna stvar koju podovi znaju raditi i rade dobro, onda je to prljanje! Evo gdje Alka-Seltzer može pomoći! Većina sredstava za čišćenje podova sadrži kompliciran koktel kemikalija. Alka-Seltzer ne! Snažna mješavina natrijevog bikarbonata i citrusne kiseline osigurava otpornost na prljavštinu i mrlje koje privlače podovi. Na kraju krajeva, natrijev bikarbonat samo je otmjena riječ za "soda bikarbonu", koja je izvrstan potpuno prirodan proizvod za čišćenje.

Kako radi? Napunite posudu od 1,5 l toplom vodom i dodajte četiri ili pet tableta u jednadžbu. Odvojite minutu i uživajte u zadovoljavajućem zvuku prije nego što zgrabite krpu i krenete izravno u akciju. Vaši će podovi zablistati u tren oka.

image
BRIZMAKER/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Može posvijetliti vaše bijelo rublje

Tko od nas nije iskusio užas oblačeći ono što je nekoć bila blistava bijela košulja ili bluza, a sada je izblijedjelo u prljavu nijansu žute? To je užas bez premca i može dovesti svakog do ruba očaja. Ipak, ne bojte se! Alka-Seltzer vam može pomoći da vratite vašem bijelom rublju stari sjaj. Krivac odgovoran za vaše požutjele tragove može biti krema za sunčanje, dezodorans ili jednostavno tragovi vremena. Međutim, Alka-Seltzer-ova limunska kiselina i natrijev bikarbonat mogu pomoći u vraćanju integriteta.

Uzmite odjevni predmet i potopite ga preko noći u posudu koja sadrži 4 litre vode i dvije tablete znate već čega. Kad ujutro ustanete, objesite odjeću na uže ili negdje gdje će se lako osušiti. Kad se osuši, odvratne žute mrlje trebale bi nestati poput fantoma u noći.

image
ANDREI ZONENKO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Koristi se za začepljene odvode

Kada ono što bi trebalo teći bez napora postane začepljeno, tromo i, u najgorem slučaju, stvori bazen smrdljive stajaće vode, imate problema. Fizička i praktična glavobolja uzrokovana manjim začepljenjem može se ublažiti u korijenu jednostavnom dozom Alka-Seltzera i malo octa. Zaboravite korištenje klipa ili troškove korištenja skupih proizvoda za uklanjanje začepljenja. Naši mali prijatelji u tableti i njihov kiseli pomoćnik mogu prorezati uobičajene blokade poput vrućeg noža kroz maslac.

Ovaj Batman i Robin iz svijeta začepljenih odvoda tako dobro funkcioniraju zajedno jer mjehurići i pjevušenje natrijevog bikarbonata pomažu u razbijanju začepljenja, a kiselina u octu pomaže prodrijeti u sve ostatke i neutralizirati sve neugodne mirise. Neučinkoviti su protiv industrijskih začepljenja, ali nude jednostavno i produktivno rješenje za manja začepljenja. Za najbolje rezultate uklonite svu stajaću vodu i stavite nekoliko Alka-Seltzer tableta izravno u sudoper. Izlijte im šalicu vrućeg octa, zavalite se i pričekajte da zapište. Počela je kemijska reakcija koja izaziva ugljični dioksid. Jednostavno pričekajte 10 minuta prije ulijevanja kipuće vode dok se začepljenje ne očisti. Posao obavljen!

image
DRAZEN_/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Čisti aparat za kavu

Bez kofeinskog poticaja koji daje mala šalica kave ujutro, mnogima od nas bilo bi teško započeti dan, a kamoli funkcionirati. Zato je ključno održavati vaš aparat za kavu u besprijekornom stanju, a Alka-Seltzer vam može pomoći. Nitko ne želi da se kava kuha u prljavoj posudi obloženoj kamencem, mineralnim naslagama, plijesni i drugom nakupljenom prljavštinom. Osim toga, neodržavani aparat za kavu je u opasnosti da ne radi ispravno. Stoga učinite sebi uslugu i održavajte svoj uređaj čistim s nekoliko tableta.

Jednostavno napunite aparat za kavu vodom i ubacite tri Alka-Seltzer tablete. Ostavite ih 15 minuta ili dulje da se rasprše i naprave svoju magiju prije nego pustite kavu u punom ciklusu. Kada završite, temeljito isperite posudu i pokrenite još dva ciklusa čišćenja i proces bi trebao biti završen. Sada je vrijeme da se nagradite šalicom čistog užitka.

image
TROISCHATS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uklonja tragove od kofeina

Tragovi od kofeina mogu učiniti da najizvrsnija porculanska šalica izgleda poput istrošene šalice kakvu biste pronašli u nekom groznom kafiću. Međutim, ponekad, koliko god jako ribali ili prali u perilici posuđa, te tvrdokorne mrlje ne odlaze. Tu vam može dobro doći Alka-Seltzer.

Kako biste konačno iskorijenili te teške mrlje od kofeina, ulijte malo tople vode u šalicu, ubacite tabletu Alka-Seltzera i pričekajte četvrt sata. Uz malo nježnog trljanja, mrlje bi trebale nestati zahvaljujući limunskoj kiselini i sodi bikarboni.

image
TETIANA KOLUBAI/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uklanja sve ono što perilice posuđa ne mogu

Perilice posuđa su čudesan izum. Spasili su milijune od posla cjelodnevnog ribanja posuđa. Umjesto da nosite prevelike gumene rukavice i da ste svake večeri vezani za kuhinjski sudoper, sada možete savladati violinu ili učiti latinski dok se blažena tehnologija brine za prljavo suđe. Međutim, budući da im nedostaje masnoća ljudskog tijela i čvrsta odlučnost ljudskog duha, perilice posuđa ne uspijevaju riješiti određene mrlje. Dobra vijest je da Alka-Seltzer može doći do dijelova koje perilice posuđa ne mogu.

Stakleno posuđe u pećnici u kojem ste pekli nedjeljno pečenje može biti posebno teško za pranje u perilici posuđa. Međutim, sav taj tvrdoglavi talog i spaljeni otpad je šetnja parkom za malu Alku-Seltzer tableticu. Jednostavno stavite šest tableta u sudoper s toplom vodom sa zaprljanim posuđem i ostavite 60 minuta. Nakon što se temeljito namoči, nježno ga izribajte i sav zagoreni ostatak trebao bi skliznuti.

image
GPOINTSTUDIO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Vašim staklenim vazama može dati blistavi sjaj

Grubo i zaprljano staklo, posebno u vazama za cvijeće, može imati uznemirujući učinak na ponašanje i opću dobrobit osobe. Kada ono što bi trebalo biti pjenušavo bude zaprljano mašću, otiscima prstiju i biljnim otpacima, svemir je izvan pogona i potrebno je malo Alka-Seltzera. Ne kako bi ublažio glavobolju koja je nastala, već kako bi vašem staklenom posuđu dao sjaj kakav očekujete.

Sve što trebate učiniti je isprati vazu, ubaciti tri tablete Alka-Seltzera i dodati vruću vodu. Pustite kemikalije da odrade svoju pjenušavu stvar, a kada se sve smiri, ostavite vodu da odstoji još 20 minuta ili više. Ako staklo i dalje izgleda pomalo zaprljano, očistite ga s malo sredstva za pranje posuđa i četkicom za zube. Isperite, temeljito osušite i vaza je spremna!

image
ANDREYPOPOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Može učiniti da vaš hladnjak lijepo miriše

U eri pogodnosti, hladnjake uzimamo zdravo za gotovo, ali bez ovih cool pomoćnika, vaše mlijeko ne bi ostalo svježe, meso bi vam istrunulo, salata bi uvela, a toplo bi vas pivo tjeralo u plač. Jedina mana hladnjaka je to što ponekad mogu poprimiti neugodne mirise. Da spriječite da vam ovaj smrad uništi apetit, korištenje Alka-Seltzera je zgodan trik za održavanje lijepog mirisa u hladnjaku.

Tabletu otopite u čaši vode, stavite u hladnjak, zatvorite vrata i ostavite da odstoji oko pola sata. Otvorite hladnjak i ako nešto i dalje čudno miriše, ubacite drugu tabletu u drugu čašu vode, umočite u krpu i njome obrišite sve preostale mirise. Za kratko vrijeme ti bi se mirisi trebali neutralizirati.

image
LIUBOV MOTAVSCHUK/GETTY IMAGES

Učinkovito čisti boce

Svi želimo smanjiti svoj ugljični otisak. Zato su višekratne boce za piće u modi. Jedina prepreka je to što korištenje iste boce iz dana u dan za dobivanje dnevne količine H2O može dovesti do problema. Dr. Donald Grant rekao je za The Independent: - Uobičajena zabluda kada se radi o higijeni višekratne boce je da, budući da je obično punite čistom vodom i ona dolazi samo u dodir s vašim ustima, nema potrebe često je čistiti. Međutim, svaki put kada pijete iz boce, prenosite bakterije iz usta, koje se zatim mogu razmnožavati u boci.

Postoji mnogo načina za učinkovito čišćenje vaše boce za piće, a jedan od njih je Alka-Seltzer. Napunite bocu do pola čistom vodom. Ubacite nekoliko tableta i ostavite preko noći. Do jutra bi tablete trebale učinkovito ukloniti sve ostatke ili mrlje. Temeljito ju isperite toplom vodom kako biste uklonili ostatke Alka-Seltzera, stavite naopačke na ocjeđivač za suđe ili ručnik da se osuši i vaš posao je gotov.

image
CARLOFRANCO/GETTY IMAGES

Vašim plastičnim posudama može dati novi život

U ovim ekološki osvještenijim vremenima jednokratna plastika je na lošem glasu, i to s pravom. Međutim, plastika za višekratnu upotrebu smatra se prijateljskim i daleko nevinijim rođakom. Osobito ako jedete puno lunch paketa. Međutim, imaju tendenciju da se zamrljaju ako se koriste kontinuirano, a ponekad sapun nije dovoljno jak da ukloni promjenu boje. Uz bijeli ocat, izbjeljivač i alkohol, Alka-Seltzer može spriječiti stvaranje mrlja i promjene boje na plastici i dati joj novi život.

Da biste oslobodili svojstva čišćenja limunske kiseline koja se nalazi u tabletama, ulijte šalicu tople vode u svoju plastičnu posudu i ubacite nekoliko Alka-Seltzera. Za lagane mrlje ostavite nekoliko sati, ali za zločestije tipove ostavite da se namoče preko noći kako bi se odrazilo na njihovo ponašanje. Kada završite, operite toplom vodom i sapunom, isperite, osušite i to je to. Vaša kutija je spremna za upotrebu.

image
KWANGMOOZAA/GETTY IMAGES

Može vratiti sjaj vašem nakitu

Alka-Seltzer i nakit mogu zvučati kao nespojiv duo, ali ako želite vratiti sjaj vašem prstenju, onda je ovo trik za vas. Svakodnevne životne aktivnosti mogu ukloniti sjaj bilo kojoj ogrlici ili paru naušnica. Iako Alka-Seltzer može učiniti čudo na bijelom zlatu i dijamantima, nemojte ga koristiti na srebrnom nakitu, biserima ili opalima. Može ih oštetiti. I uvijek koristite standardni Alka-Seltzer za razliku od aromatiziranog.

Stavite dvije tablete u šalicu napunjenu do 3/4 vodom. Čim se tablete počnu topiti, stavite svoj nakit u šalicu i ostavite pet do deset minuta dok ne nestanu svi tragovi Alka-Seltzera. Uzmite svoj nakit, obrišite ga pamučnom krpom i divite se svojoj čistoj kolekciji.

image
XEFSTOCK/GETTY IMAGES

Čisti kupaonske pločice

Čišćenje pločica je i dosadan i mučan posao, ali čista kupaonica je ključna ako želi služiti svojoj funkciji održavanja higijene. Stoga sljedeći put kad zasučete rukave i suočite se s ribanjem pločica, olakšajte si posao s malo Alka-Seltzera. Kada se otope u malo vode, tablete su učinkovito sredstvo za čišćenje pločica koje daje rezultate.

Za najbolje rezultate, ubacite pet tableta u otprilike 1 šalicu tople vode. Pustite da se potpuno otope, a zatim sadržaj ulijte u bočicu s raspršivačem. Raspršite smjesu po pločicama, brišite s entuzijazmom i ubrzo ćete primijetiti razliku između prljave pločice i one napadnute Alka-Seltzerom. Soda bikarbona i limunska kiselina uklonit će ostatke sapuna i masnoću, dajući zelenu alternativu kemijskim sredstvima za čišćenje kupaonice.

image
PKPIX/GETTY IMAGES

Pruža olakšanje kod ugriza kukaca

Ujedi kukaca jednostavna su životna činjenica! Ipak, to ih ne čini manje bolnim. Bilo koji proizvod koji sadrži antihistaminike obično je vaš najbolji izbor, ali ako ih nemate pri ruci, pokušajte s Alka-Seltzerom. Doduše, to je tretman s kojim mnogi ljudi nisu upoznati, ali ako niste alergični na aspirin, to je sigurna opcija. To je zato što proizvod sadrži aspirin, koji je anestetik koji može ublažiti bol i svrbež od ugriza.

Stavite nekoliko Alka-Seltzer tableta u čašu vode i pričekajte da se otope. Sljedeći korak je namočiti malo vate u smjesu i nježno je držati na zahvaćenom području. To bi trebalo smanjiti oteklinu i crvenilo te smanjiti svrbež. Iako nije najučinkovitiji lijek u ormariću s lijekovima, Alka-Seltzer je dobra zamjena kada ste u škripcu.

image
KALI9/GETTY IMAGES

Ostavit će vašu toalet svježim i blistavim

Postoji mnogo stvari koje završe u vašem WC-u i odvodu, ali zasigurno niste mislili da bi to mogao biti i Alka-Seltzer. Njegova pjenušava formula ne samo da može pomoći u čišćenju vašeg porculanskog prijestolja, već ga i čuva od bakterija. Uzmite tri tablete i ubacite ih u WC školjku. Dopustite tim ljepotama da pršte i rade mjehuriće gotovo pola sata dok limunska kiselina obavlja svoj posao uklanjanja mrlja i kamenca.

Nakon što je odigrao svoju ulogu, vrijeme je da zgrabite četku za ribanje i krenete u akciju. Pazite da uđete ispod ruba i gornjeg dijela zdjele kako biste oribali ili odčepili sve neželjeno. Završite proces konačnim pobjedničkim ispiranjem kako biste isprali sve zaostale nečistoće i vaš će WC izgledati baš kako ste i željeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2024 05:18