ZATVARANJE CENTARA

Očajni radnici trgovačkog lanca Pevec čekaju stečaj

Početak tjedna mogao bi donijeti nova zatvaranja trgovina. Radnici prijete masovnim štrajkom
Bjelovar 281109.U Pevecovom prodajnom centru u Bjelovaru radnici su u subotu od 10 do 14 sati prosvjedovali trazeci odgovore na pitanja o daljnjoj sudbini njihovih radnih mjesta i isplati placa i drugih primanja za posljednja tri mjerseca, no odgovore im kao niti radnicima u drugim prodajnim centrima Pevecova trgovackoga carstva nitko ne dajeFoto: Miroslav Martinic / CROPIX
 Miroslav Martinić / CROPIX

ZAGREB - Početak tjedna mogao bi donijeti zatvaranje i drugih prodajih centara trgovačkog lanca Pevec. Pevec je prošlog tjedna zatvorio centre u Varaždinu, Banjoj Luci i u Zagrebu na Žitnjaku. Očajni radnici strahuju da bi se ovaj trend mogao nastaviti već od danas.

Šute i poslovodstvo i Vlada

Predstavnici sindikata trgovine najavili su da će krenuti u masovni štrajk nakon što prođe zakonski rok za proces mirenja s poslodavcem.

Taj je rok istekao u petak, a Zdravko i Višnja Pevec nisu ponudili radnicima nikakvo rješenje. Poslovodstvo Peveca jučer je bilo nedostupno za bilo kakve komentare. Pevec radnicima nije isplatio plaće za rujan i listopad, a sindikalne su procjene da je riječ o dugu od čak 20 milijuna kuna.

Sve to moglo bi natjerati radnike da radikaliziraju svoj stav prema poslovodstvu i krenu u masovni štrajk, kao što su i najavili. Odgovor nisu dobili ni od Vlade, od koje su zatražili jednokratnu pomoć u iznosu od 2000 kuna po radniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 19:10