RECEPT: Mirjana Kozlina, pastry chef The Regent Esplanade Zagreb, prva hrvatska šampionka slastičarstva
SASTOJCI:
* 65 dag brašna
* 5 dag kvasca
* 15 dag šećera
* 3 dl mlijeka
* 20 dag maslaca
* 5 žumanaca
* 10 dag kandiranog voća
* 5 dag narančine i limunove korice
* 2 dag grožđica
* 1 dag cimeta
* 1 vanilin šećer
* 0,5 dl ruma
1. U malo mlakog mlijeka otopite kvasac i pustite ga da se uzdigne.
2. Pomiješajte brašno i šećer, dodajte kvasac i rastopljeni maslac pa ubacite preostale sastojke.
3. Umijesite uz pomoć mlakog mlijeka i ostavite na toplom da se još malo uzdiže.
4. Rasporedite u namašćen kalup i pecite 30 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....