RECEPT DANA

Božićni kolač s kandiranim voćem

RECEPT: Mirjana Kozlina, pastry chef The Regent Esplanade Zagreb, prva hrvatska šampionka slastičarstva

SASTOJCI:

* 65 dag brašna

* 5 dag kvasca

* 15 dag šećera

* 3 dl mlijeka

* 20 dag maslaca

* 5 žumanaca

* 10 dag kandiranog voća

* 5 dag narančine i limunove korice

* 2 dag grožđica

* 1 dag cimeta

* 1 vanilin šećer

* 0,5 dl ruma

1. U malo mlakog mlijeka otopite kvasac i pustite ga da se uzdigne.

2. Pomiješajte brašno i šećer, dodajte kvasac i rastopljeni maslac pa ubacite preostale sastojke.

3. Umijesite uz pomoć mlakog mlijeka i ostavite na toplom da se još malo uzdiže.

4. Rasporedite u namašćen kalup i pecite 30 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2024 22:58