RECEPT DANA

Buhtli s umakom od šumskog voća

Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy, Ludbreg

SASTOJCI:

Za tijesto:

* 70 dag brašna

* 12,5 dag maslaca

* 4 dag kvasa

* 5 dag šećera

* malo soli

* malo mlijeka

Za nadjev:

* 20 dag malina

* malo šećera

Za umak od šumskog voća:

* 20 dag šumskog voća

* 15 dag šećera

* 1 dl vode

* 1 žlica pudinga od vanilije

1. Dodajući mlijeka po potrebi od navedenih sastojaka umijesite glatko, ne previše tvrdo tijesto. Ostavite da se digne.

2. Kad se dignulo, oblikujte male kuglice u čiju sredinu stavite malinu uvaljanu u šećer. Slažite ih u kalup jednu do druge i pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

3. Poslužite s umakom od šumskog voća. Za umak kuhajte voće, šećer i vodu i na kraju dodajte puding. Sve zajedno miješajte dok se malo ne zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 16:43