RECEPT DANA

Hrskava piletina

8 pilećih bataka ili 4 batka i 4 zabatka

1 jaje

1 žlica vode

2 šalice cornflakesa

žlica maslinova ulja

sol, papar

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posolite i popaprite piletinu. Između dva lista masnog papira valjkom usitnite cornflakes, ali ne presitno.

Izmutite jaja sa žlicom vode i malo soli. Pomiješajte cornflakes s uljem i malo papra. Umočite batak u jaje pa ga uvaljajte u mrvice cornflakesa. Položite u posudu za pečenje. Postupak ponovite sa svakim komadom mesa. Panirano meso stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite oko pola sata dok lijepo ne porumeni i postane hrskavo.

Napomena: Sve o nabavi, mariniranju i pečenju piletine pročitajte u novom magazinu Dobra hrana koji ćete moći kupiti uz Jutarnji list samo ove nedjelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 18:33