RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica
SASTOJCI
* 10 dag matovilca
* 2 žlice maslinova ulja
* aceto balsmico
* sol i papar
* 2 jaja
* 10 dag brašna
* 2 režnja češnjaka
* 20 dag mladog povrća: mrkve, poriluka, peršina
1. Mlado povrće sitno nasjeckajte i kratko popržite na malo maslinova ulja.
2. Pustite da se ohladi pa dodajte jaja, brašno, češnjak i začine te umijesite tijesto kao za krokete. Kako bi bilo rahlije, možete dodati malo propasiranog krumpira.
3. Trgajte komadiće tijesta i pržite ih u dubokom ulju.
4. Matovilac očistite, operite, začinite maslinovim uljem, acetom balsamicom i drugim začinima. Po želji možete dodati i žličicu meda. Na vrh dodajte hrskave komadiće povrća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....