RECEPT DANA

Chutney od trešanja i jabuka

Recept: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica

SASTOJCI:

* 20 dag očišćenih i na kockice narezanih jabuka

* 20 dag očišćenih trešanja

* 4 žlice jabučnog octa

* 10 dag smeđeg šećera

* 1 žličica naribanog đumbira

* pola žličice cimeta

* 2 sitno nasjeckane ljute papričice

* 2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka

* 1 lovorov list

* 1 žličica majčine dušice

* papar

1. Sve sastojke spojite i zagrijavajte do vrenja da se šećer rastopi. Kad zavri, smanjite vatru i lagano kuhajte poklopljeno 40-50 minuta.

2. Pred kraj otklopite i pustite da ispari višak tekućine tako da umak postane gust.

3. Prije spremanja maknite lovorov list, umak ohladite i tek onda stavite u staklenke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 10:08