DELICIJE

Dunje punjene orasima

RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

• 4 zrele dunje

20 dag mljevenih oraha

malo šećera

vanilin šećer

malo ruma

2 jaja

malo maslaca

1. Dunje prepolovite po duljini i izdubite pa ih složite u posudu u koju ste stavili malo vode i maslaca. Kako bi bile mekše, možete ih prije nadijevanja peći da malo omekšaju.

2. Žumanca pomiješajte s orasima, šećerom, vanilin šećerom i rumom. Dio oraha sameljite, drugi krupno nasjeckajte, tako će vaš nadjev biti zanimljiviji. Napunite dunje i pecite 20 minuta na 150 stupnjeva.

3. Od dva bjelanca istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer pa pri kraju pečenja stavite na dunje i pecite dok ne omekšaju, a snijeg od bjelanaca dobije lijepu smećkastu koricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 19:27