RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
• 4 zrele dunje
20 dag mljevenih oraha
malo šećera
vanilin šećer
malo ruma
2 jaja
malo maslaca
1. Dunje prepolovite po duljini i izdubite pa ih složite u posudu u koju ste stavili malo vode i maslaca. Kako bi bile mekše, možete ih prije nadijevanja peći da malo omekšaju.
2. Žumanca pomiješajte s orasima, šećerom, vanilin šećerom i rumom. Dio oraha sameljite, drugi krupno nasjeckajte, tako će vaš nadjev biti zanimljiviji. Napunite dunje i pecite 20 minuta na 150 stupnjeva.
3. Od dva bjelanca istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer pa pri kraju pečenja stavite na dunje i pecite dok ne omekšaju, a snijeg od bjelanaca dobije lijepu smećkastu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....