RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica
SASTOJCI:
30 dag mrkve
4 jaja
2 dl vrhnja za kuhanje
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice kukuruznog brašna
10 dag maslaca
sir (gauda)
sol i papar
1. Mrkvu kuhajte u slanoj vodi. Kuhanu propasirajte da dobijete finu kašu.
2. Dodajte žumanca, vrhnje, mrvice i kukuruzno brašno. Sve dobro izradite, začinite, dodajte naribani sir i na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaca.
3. Smjesom napunite male kalupe (mogu poslužiti i šalice za kavu) obložene maslacem. Stavite ih u vodenu kupelj pa pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....