RECEPT DANA

Janjeći kotleti u umaku od rajčice

Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivnica, državna prvakinja 2009.

SASTOJCI za 4 osobe:

• 80 dag janjećih kotleta

• 10 dag palente

• 20 dag rajčica

• maslinovo ulje

• sol

• papar

• začini: bosiljak, ružmarin

1. Janjeće kotlete začinite i po želji marinirajte u začinskim travama. Na maslinovu ulju propirjajte rajčice kojima ste prethodno skinuli kožicu i očistili ih od sjemenki.

2. Posolite, dodajte bosiljak i ružmarin te dolijte temeljca prema želji. Po želji u umaku možete ostaviti komadiće rajčice ili ga propasirati.

3. Ispecite kotlete na malo masnoće, u slanoj vodi skuhajte palentu i poslužite je uz kotlete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. siječanj 2025 01:37