RECEPT: MIROSLAV DOLOVČAK, chef hotela Aristos, Zagreb, Zlatni kuhar 2006.
SASTOJCI za 4 osobe:
* 40 dag bijeloga graha
* 10 dag suhe slanine
* 10 dag masnoće
* 10 dag luka
* 2 dag češnjaka
* 10 dag brašna
* sol i papar
* lovorov list
* 3 l temeljca od suhog mesa
Za mediteransku brusketu:
* 4 ploške kruha francuza
* 2 dag pršuta
* 4 dag mozzarelle
* 1 dag pesto genovese
1. Očišćeni grah operite i namočite preko noći. Ocijedite ga, stavite u lonac, dolijte hladne vode da ga prekrije, prokuhajte i ocijedite.
2. Dolijte temeljac te dodajte na kockice narezanu slaninu, luk i češnjak. Lagano kuhajte dok ne omekša. Zgusnite zaprškom pa protisnite. Ponovno prokuhajte pa začinite paprom i prema potrebi posolite.
3. Za mediteransku brusketu pršut i mozzarellu narežite na sitne kockice, pomiješajte s pestom i stavite na ploške kruha koje ste prije prepekli. Stavite na nekoliko minuta u pećnicu da se sir otopi.
4. Izvadite iz pećnice i stavite na toplu juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....