Recept: DEAN TODOROVIĆ, chef hotela Zora, Primošten
SASTOJCI:
* 40 dag suhih smokava
* 10 dag margarina
* 20 dag šećera
* 30 dag brašna
* 2 jajeta
* 1 prašak za pecivo
* kora 1 neprskanog limuna
* 1 kg naranči ili jucea od naranči
* 1 dl prošeka
1. Od bjelanaca napravite snijeg i u njega naribajte limunovu koru. Pjenasto umutite margarin, šećer i žumanca. Dodajte brašno i snijeg od bjelanaca. Lagano promiješajte i na kraju umiješajte 10 dag smokvi narezanih na kockice.
2. Izlijte tijesto u dobro namazan i pobrašnjen kalup te pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
3. Drugi dio smokvi usitnite što je moguće sitnije, povežite s malo prošeka pa napravite nadjev koji rasporedite na ohlađen biskvit. Ravnomjerno poravnajte.
4. Iz naranči iscijedite sok pa ga skuhajte sa šećerom. Kad se malo ohladi, dodajte žele za kolače. Prelijte i ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....