RECEPT DANA

Krem kolač s jagodama

Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy, Ludbreg

SASTOJCI

Za biskvit:

* 7 bjelanaca

* 7 žlica šećera

* 7 žlica brašna

* 7 žlica ulja

* 1 prašak za pecivo

Za žele od jagoda:

* 1 kg jagoda

* 2,5 dl vode

* 20 dag šećera

* 12 dag gustina

Za ukrašavanje:

* 5 dl vrhnja za šlag

1. Od navedenih sastojaka umutite biskvit pa ga ulijte u kalup. Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

2. Za žele jagode usitnite pa ih kuhajte u vodi sa šećerom i gustinom. Stalno miješajte. Kad se smjesa dovoljno ugusti, tom vrućom smjesom prelijte bijeli biskvit u kalupu.

3. Kad se ohladi, gore stavite tučeno slatko vrhnje. Kolač prerežite po dužini na dvije polovice pa stavite jednu na drugu. Ukrasite svježim jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 16:03