Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy, Ludbreg
SASTOJCI
Za biskvit:
* 7 bjelanaca
* 7 žlica šećera
* 7 žlica brašna
* 7 žlica ulja
* 1 prašak za pecivo
Za žele od jagoda:
* 1 kg jagoda
* 2,5 dl vode
* 20 dag šećera
* 12 dag gustina
Za ukrašavanje:
* 5 dl vrhnja za šlag
1. Od navedenih sastojaka umutite biskvit pa ga ulijte u kalup. Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
2. Za žele jagode usitnite pa ih kuhajte u vodi sa šećerom i gustinom. Stalno miješajte. Kad se smjesa dovoljno ugusti, tom vrućom smjesom prelijte bijeli biskvit u kalupu.
3. Kad se ohladi, gore stavite tučeno slatko vrhnje. Kolač prerežite po dužini na dvije polovice pa stavite jednu na drugu. Ukrasite svježim jagodama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....