RECEPT DANA

Mousse od tamne čokolade

Recept: JEFFREY VELLA, chef The Regent Esplanade Zagreb, europski kuhar 2003. i 2004. godine

SASTOJCI:

• 12 dag tamne čokolade

• 2 žlice neslanog maslaca

• 2 žlice espresso kave

• šalica hladnog tučenog vrhnja

• 3 velika jaja

• 1 žlica šećera

• kupine po želji

• šlag po želji

1. Stucite slatko vrhnje i stavite da se hladi. Na pari miješajte čokoladu, maslac i kavu dok ne dobijete jednoličnu, glatku kremu. Sklonite je s pare i ostavite da se ohladi na 37 stupnjeva.

2. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca stucite u snijeg, dodajte šećer i još malo tucite da postane jako čvrsto.

3. Kad se čokolada ohladi, umiješajte u nju žumanca i na kraju lagano umiješajte trećinu tučenog vrhnja.

4. Umiješajte polovicu snijega od bjelanaca i tek kad se posve stopi sa smjesom, dodajte drugu polovicu. Na kraju umiješajte preostalo tučeno vrhnje.

5. Uspite mousse u zdjelu za posluživanje ili u zasebne zdjelice. Po želite, na dno zdjelica stavite maline i malo tučenog slatkog vrhnja. Stavite u hladnjak na najmanje osam sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 12:45