Recept: JEFFREY VELLA, chef The Regent Esplanade Zagreb, europski kuhar 2003. i 2004. godine
SASTOJCI:
• 12 dag tamne čokolade
• 2 žlice neslanog maslaca
• 2 žlice espresso kave
• šalica hladnog tučenog vrhnja
• 3 velika jaja
• 1 žlica šećera
• kupine po želji
• šlag po želji
1. Stucite slatko vrhnje i stavite da se hladi. Na pari miješajte čokoladu, maslac i kavu dok ne dobijete jednoličnu, glatku kremu. Sklonite je s pare i ostavite da se ohladi na 37 stupnjeva.
2. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca stucite u snijeg, dodajte šećer i još malo tucite da postane jako čvrsto.
3. Kad se čokolada ohladi, umiješajte u nju žumanca i na kraju lagano umiješajte trećinu tučenog vrhnja.
4. Umiješajte polovicu snijega od bjelanaca i tek kad se posve stopi sa smjesom, dodajte drugu polovicu. Na kraju umiješajte preostalo tučeno vrhnje.
5. Uspite mousse u zdjelu za posluživanje ili u zasebne zdjelice. Po želite, na dno zdjelica stavite maline i malo tučenog slatkog vrhnja. Stavite u hladnjak na najmanje osam sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....