RECEPT DANA

Ljubavna rolada

RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI

Za tijesto:

* 12 dag bijele čokolade

* 6 bjelanaca

* 15 dag šećera

* 10 dag brašna

* ekstrakt ružičaste jestive boje

Za bijelu kremu:

* 5 dl mlijeka

* 3 žlice brašna

* 20 dag maslaca

* 20 dag šećera u prahu

* sok 1 limuna

1. Bijelu čokoladu otopite na pari. Bjelance izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrstu, sjajnu masu.

2. U snijeg pažljivo umiješajte otopljenu čokoladu i prosijano brašno. Obojite ekstraktom jestive boje do željenog intenziteta.

3. Biskvitnu smjesu ulijte u plitki lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 do 12 minuta na 180 stupnjeva.

4. Ispečeni biskvit iskrenite na platnenu salvetu posutu šećerom i zarolajte.

5. Za bijelu kremu skuhajte mlijeko s brašnom i ohladite. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte u kremu zajedno sa sokom od limuna.

6. Ohlađenu roladu nadjenite kremom i pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 16:04