RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI
Za tijesto:
* 30 dag mekanog brašna
* 3 žumanca
* 2 žlice maslinovog ulja
* malo soli
* naribana limunova i narančina korica
Za nadjev:
* 20 dag mljevenih oraha
* malo mlijeka
* suho voće: grožđice, marelice
* šećera po želji
* naribana limunova korica
* malo ruma
1. Od brašna, žumanaca i maslinovog ulja zamijesite tijesto, po potrebi dodajte vode dok ne postane sjajno i elastično. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
2. Za nadjev mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom da se masa ugusti. Dodajte šećera po ukusu, naribanu limunovu koricu i suho voće. Po želji možete dodati i malo ruma.
3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i punite ga nadjevom od oraha i sušenog voća, ali ne do ruba. Rub navlažite vodom, preklopite, pritisnite prstima te oblikujte srca.
4. Skuhajte u slanoj vodi. Prelijte šećernim ili nekim voćnim preljevom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....