RECEPT DANA

Slatki ravioli

RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI

Za tijesto:

* 30 dag mekanog brašna

* 3 žumanca

* 2 žlice maslinovog ulja

* malo soli

* naribana limunova i narančina korica

Za nadjev:

* 20 dag mljevenih oraha

* malo mlijeka

* suho voće: grožđice, marelice

* šećera po želji

* naribana limunova korica

* malo ruma

1. Od brašna, žumanaca i maslinovog ulja zamijesite tijesto, po potrebi dodajte vode dok ne postane sjajno i elastično. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.

2. Za nadjev mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom da se masa ugusti. Dodajte šećera po ukusu, naribanu limunovu koricu i suho voće. Po želji možete dodati i malo ruma.

3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i punite ga nadjevom od oraha i sušenog voća, ali ne do ruba. Rub navlažite vodom, preklopite, pritisnite prstima te oblikujte srca.

4. Skuhajte u slanoj vodi. Prelijte šećernim ili nekim voćnim preljevom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 12:01