RECEPT DANA

Repa i fažol

Recept: GORDANA DEROSSI, savjetnica za gastronomiju TZ Crikvenice

SASTOJCI za 4 osobe:

* 12 dag fažola (graha)

* 30 dag kisele repe

* 20 dag krumpira

* 50 dag suhih svinjskih rebara

* 10 dag suhe slanine

* 3 dag češnjaka

* 2 lovorova lista

* sol i papar

1. Kiselu repu, svinjska rebra i fažol kuhajte svako posebno u vodi. Kad fažol i repa napola omekšaju, ocijedite ih i kuhajte dalje sa svinjskim rebrima.

2. Dodajte lovorov list, sol, papar i pripremljenu peštu. Pešta je suha slanina sitno nasjeckana zajedno s češnjakom.

3. Kad su fažol i rebra pri kraju kuhanja, dodajte na kockice narezan krumpir i kuhajte dalje dok se ne skuha. Svinjska rebra izvadite i poslužite ih posebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 13:25