Recept: GORDANA DEROSSI, savjetnica za gastronomiju TZ Crikvenice
SASTOJCI za 4 osobe:
* 12 dag fažola (graha)
* 30 dag kisele repe
* 20 dag krumpira
* 50 dag suhih svinjskih rebara
* 10 dag suhe slanine
* 3 dag češnjaka
* 2 lovorova lista
* sol i papar
1. Kiselu repu, svinjska rebra i fažol kuhajte svako posebno u vodi. Kad fažol i repa napola omekšaju, ocijedite ih i kuhajte dalje sa svinjskim rebrima.
2. Dodajte lovorov list, sol, papar i pripremljenu peštu. Pešta je suha slanina sitno nasjeckana zajedno s češnjakom.
3. Kad su fažol i rebra pri kraju kuhanja, dodajte na kockice narezan krumpir i kuhajte dalje dok se ne skuha. Svinjska rebra izvadite i poslužite ih posebno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....