Recept: DRAGAN GRBIĆ, chef zagrebačkog People’s restaurant & lounge bara
SASTOJCI za 4 osobe:
2 manja morska goluba
4 žlice miješanog crnog i bijelog sezama
3 žlice oštrog brašna
1 jaje
20 dag instant-palente
1 žličica maslaca
1 žličica maslinova ulja
pola žličice majčine dušice
1 žlica mlijeka
ulje za prženje
sol
1. Morskim golubovima pažljivo prerežite rep, a krila odvojite od središnjeg dijela tijela s glavom.
2. Krila morskog goluba posušite ubrusom, posolite, uvaljajte u brašno, jaja i mješavinu sezama pa popržite na ulju.
3. Sada u lončiću na 3 dl posoljene vode, maslinovu ulju, maslacu, nasjeckanoj majčinoj dušici i mlijeku skuhajte palentu i poslužite je uz prženog morskog goluba posutog bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....