RECEPT DANA

Morski golub u sezamu

Recept: DRAGAN GRBIĆ, chef zagrebačkog People’s restaurant & lounge bara

SASTOJCI za 4 osobe:

2 manja morska goluba

4 žlice miješanog crnog i bijelog sezama

3 žlice oštrog brašna

1 jaje

20 dag instant-palente

1 žličica maslaca

1 žličica maslinova ulja

pola žličice majčine dušice

1 žlica mlijeka

ulje za prženje

sol

1. Morskim golubovima pažljivo prerežite rep, a krila odvojite od središnjeg dijela tijela s glavom.

2. Krila morskog goluba posušite ubrusom, posolite, uvaljajte u brašno, jaja i mješavinu sezama pa popržite na ulju.

3. Sada u lončiću na 3 dl posoljene vode, maslinovu ulju, maslacu, nasjeckanoj majčinoj dušici i mlijeku skuhajte palentu i poslužite je uz prženog morskog goluba posutog bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 08:04