RECEPT DANA

Nabujak od mlade mrkve

RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica

SASTOJCI:

30 dag mrkve

4 jaja

2 dl vrhnja za kuhanje

2 žlice krušnih mrvica

2 žlice kukuruznog brašna

10 dag maslaca

sir (gauda)

sol i papar

1. Mrkvu kuhajte u slanoj vodi. Kuhanu propasirajte da dobijete finu kašu.

2. Dodajte žumanca, vrhnje, mrvice i kukuruzno brašno. Sve dobro izradite, začinite, dodajte naribani sir i na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaca.

3. Smjesom napunite male kalupe (mogu poslužiti i šalice za kavu) obložene maslacem. Stavite ih u vodenu kupelj pa pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 08:09